2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.22. péntek
 

Szenzoros hibaészlelő rendszert építenek ki a gyalogosok védelmében

 
 
 

Minden képviselő támogatta a polgármester arról szóló előterjesztését, hogy a közvilágítás szenzoros hibaészlelő rendszere épüljön ki Kecskemét gyalogosátkelő helyeinél. Így válhatnának biztonságosabbá a zebráink. Emellett szükség van a lakosság együttműködésére is.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester előterjesztésében került a közgyűlés elé a közvilágítási hálózat hibaészlelési rendszerének a gyalogátkelőhelyeknél történő kiépítéséről szóló napirend. Ennek háttere, hogy november 19-én újra gyalogosgázolás történt Kecskemét egyik frekventált helyén lévő zebránál, a Szolnoki úti aluljáró Hunyadiváros felé kivezető ágánál. Az előterjesztés szerint ez a baleset egy újabb intő jel arra, hogy folytatni kell a 2018-ban megkezdett, a gyalogátkelőhelyek biztonságát fokozó intézkedéseket.

A polgármester a napirenddel kapcsolatban elmondta, többszöri bejelentés történt arról, hogy a baleset helyszínénél nem működött a közvilágítás. Mint kiderült, a föld alatti hálózati elemmel volt probléma, ez pedig összefügg a turbó körforgalom építésével kapcsolatos munkákkal.

Az NKM tájékoztatása szerint ezt a szakaszt a balesetet megelőző napokban háromszor is javították. A szakaszhiba okaként egy vis maior helyzetet jelöltek meg, amely a közelmúltban bekövetkezett csőtörés következménye.

A baleset ráirányította a figyelmet arra, hogyan lehetne javítani a közvilágítási hibák bejelentését, gyorsítani az észlelés utáni intézkedést. Így előzhetnénk meg egy újabb tragédiát.

Ezért is javasolta előterjesztésében a polgármester, hogy a gyalogátkelőhelyek térségében az önkormányzat kezdeményezze az NKM Zrt. felé egy szenzoros hibaészlelő rendszer kiépítését. Ez a hiba felmerülésekor azonnal jelzi a problémát, és az NKM azonnal meg tudja kezdeni a hiba javítását.

Falu György alpolgármester a lakosság segítségét is kérte a hibák gyors orvoslása érdekében. Sajnos sokan vannak, akik nem jelentik be, ha nem működik a közvilágítás, kíváncsiak arra, mikor javul meg magától. Éppen ezért mindenkit arra kér, ha észleli a hibát, azonnal jelentse be. Így tudja a szolgáltató a legrövidebb időn belül kijavítani azt. Az alpolgármester kiemelte, hírportálunk már reagált is erre, ezért hozunk létre egy felületet a bejelentésre.

Király József képviselő (Szövetség) is egyetértett abban, a lakossággal közösen oldható meg a probléma, ebben partner a Városüzemeltetési Kft. is. Mindemellett az autósoknak is jobban kell ügyelniük. A turbó körforgalomnál sokan 50-, 60 km/-órával haladnak. A balesetek elkerülése érdekében jobban kell ügyelnünk egymásra és magunkra is – figyelmeztetett Király József.

Dobos József (Szövetség) a szolgáltató felelősségét is megemlítette. Véleménye szerint a kecskemétiek már belefáradtak abba, hogy hiába jelentik be a problémát, nem történik semmi.

Pászti András, Hunyadiváros képviselője elmondta, a baleset napján 17.15 perckor Sipos László tanácsnokkal együtt látta, hogy nem működnek a lámpák a szóban forgó helyen, be is jelentették a problémát. Este mégis megtörtént a baj. Ezért is jó ötlet az előterjesztés, talán felgyorsítja az információáramlást, a bejelentést pedig remélhetőleg gyorsan követi majd a javítás.

Végül egyhangúlag, 21 igennel, nem és tartózkodás nélkül fogadták el az előterjesztést.

 
 
 
PROGRAMOK