2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.22. péntek
 

Kitüntetéseket adományozott a Közgyűlés

 
 
 

Kitüntetések adományozásával és díjazottak köszöntésével kezdődött csütörtök reggel Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülése. Erdei Péter karnagy Kodály Zoltán-díjat vehetett át Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől. A Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat ketten, Molnár Gyuláné Pusztai Ilona és Almási Nikoletta kapták meg. Az elmúlt hónapokban állami kitüntetést átvett kecskemétieket is köszöntötték.

A Közgyűlés Kodály Zoltán szellemi hagyatékának méltó ápolása, a város zenekultúrájának fejlesztése, nemzetközi hírneve érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként Kodály Zoltán-díjat adományozott Erdei Péternek.

Idén 75 éves Erdei Péter címzetes egyetemi tanár, Liszt Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy több mint három évtizeden át volt a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet igazgatója. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1968-ban szerzett középiskolai énektanár és karvezető diplomát. 1972-ig az Amerikai Egyesült Államokban dolgozott, az első amerikai Kodály Intézet egyik alapítója, tanára volt. Kecskeméti munkája mellett 40 évig tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a kilencvenes évek elején a Magyar Rádió Énekkara vezetőkarnagyi feladatait is ellátta. 1976-tól 2005-ig a Kecskeméti Pedagógus Énekkar karnagya volt, pár éve alapított új kórust, a Kecskeméti Énekes Kört. A Magyar- és a Nemzetközi Kodály Társaság, a Bárdos Lajos Társaság és a KÓTA tagja, az amerikai Capital University díszdoktora, a Pekingi Központi Zeneakadémia professzora. Az elmúlt fél évszázadban Kecskemét zenei életének egyik legnagyobb hatású formálója.

A szociális ellátás, az idősgondozás területén elhivatottsággal végzett kiemelkedő szakmai munka elismeréseként a Közgyűlés a Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat adományozta Molnár Gyuláné Pusztai Ilonának, az Idősgondozó Szolgálat Margaréta utca 2. szám alatti telephelye vezető gondozójának és Almási Nikolettának, a Margaréta Otthon terápiás munkatársának.

Molnár Gyuláné Pusztai Ilona az Idősgondozó Szolgálat Margaréta utca 2. szám alatti telephelyének vezető gondozója. Gyerekkori álma volt, hogy ápolónő legyen. Pályája elején dolgozott a kórház gyermekosztályán és a Lánchíd utcai bölcsődében is. Férje szüleit 10 éven keresztül ápolta, a velük való törődés mutatta meg számára, hogy további életpályája az idős, beteg emberek megsegítése. A Margaréta Otthonban helyezkedett el, és 1994-től 20 éven át dolgozott az intézményben. Közben általános szociális munkás diplomát szerzett, majd idősellátásból szakvizsgát tett. Kérésére 2015-ben áthelyezték az Idősgondozó Szolgálathoz vezető gondozónak. Felelősségteljesen, szakszerűen vezeti a telephely munkáját. Kiegyensúlyozott személyiség, aki tapintattal, nagy empátiás készséggel viseltetik az idős emberek iránt. A hangsúlyt a prevencióra, az egészségnevelésre, mozgásfejlesztésre, a szellemi erőnlét karbantartására, a hátrányos helyzetűek megsegítésére helyezi.

Almási Nikoletta 2003 júliusa óta áll a Margaréta Otthon alkalmazásában, mint terápiás munkatárs. Munkáját mindenkor magas színvonalon, nagy odafigyeléssel végzi. Nagyfokú türelemmel, empátiás készséggel rendelkezik, mely ebben a hivatásban elengedhetetlen. Kedves, törődő személyisége, energikussága, pozitív szemlélete mindenkor példa nem pusztán munkatársai, hanem az ápoló-gondozó otthon ellátottjai számára is. Az intézmény lakóival és hozzátartozóikkal kialakított kapcsolata példaértékű. Mindig kedves, mosolygós arca meghatározó az intézmény mindennapi életében. Nagy szerepet vállal a Margaréta Otthon szakmai munkájában, sikeresen szervezi az ünnepekre való felkészítést, a kórus vezéralakja. Évente tartalmas kirándulásokat szervez az idős ellátottaknak. Hivatástudatával, emberi magatartásával tevékenyen részt vesz az intézmény szociális ellátásának fejlődésében.

Oklevéllel köszöntötték azokat, akik az elmúlt hónapokban állami kitüntetéseket vettek át.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország köztársasági elnöke több mint két évtizedes kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréseként Szabó Vendel rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese részére a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozata kitüntetést adományozta.

Az emberi erőforrások minisztere a kiemelkedő történeti irodalmi tevékenység elismerésére idén alapított Herczeg Ferenc-díjat adományozta Bán Mór, azaz Bán János író, újságíró, a nagy sikerű Hunyadi regénysorozat szerzője, a Kecskeméti Televízió ügyvezető főszerkesztője részére.

Az emberi erőforrások minisztere Batthyány-Strattman László születésének évfordulója alkalmából az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjjal tüntette ki dr. Ruzsa Zoltánt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Invazív Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosát. (Személyesen nem tudott jelen lenni a közgyűlésen – a szerk.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri elismerést, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott prof. dr. Belina Károly egyetemi tanár, a GAMF Kar nyugalmazott dékánja részére, kiváló pedagógusi munkája elismeréseként. A korábbi Kecskeméti Főiskola tanszékvezetőjeként, tudományos rektorhelyetteseként, majd dékánként is jelentős szerepet töltött be a mérnökképzés fejlesztésében.

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át: dr. Madar Katalin, gyermekgyógyász, pulmonológus, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának főorvosa; dr. Ozsvár Adrienne, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Reumatológiai Osztályának osztályvezető-helyettes főorvosa; Pepó István, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Védelmi Csoportjának csoportvezetője; a Bács-Kiskun Megyei Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya (osztályvezető főorvos: dr. Fülep Zoltán).

 
 
 
PROGRAMOK