2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.25. hétfő
 

35 éves a Népi Iparművészeti Gyűjtemény

 
 
 

35 éves jubileumát ünnepli a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjtemény. A népi hagyományokat minőségi művészeti darabokkal bemutató állandó tárlatot őrző intézmény „A népművészet napja” névre keresztelte pénteki ünnepi programsorozatát.

Egy Richelieus futót tervezett meg és rajzolt tele cifra kalocsai mintákkal Romsicsné Szarka Veronika népművész, miközben dr. Bárth János néprajzkutató a székelyföldi hegyi tanyákról tartott élénk előadást az érdeklődőknek. A két művész szakember a mindennapokban is szívesen látogatja az immáron 35 éves kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjteményt. Az intézmény által őrzött művészeti emlékeket különösen értékesnek tartják.

A kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjtemény pénteken délelőtt igyekezett méltóan megünnepelni jubileumi születésnapját. Az előadások és alkotói műhelymunka bemutatók mellett különleges kiállítással is várták az ünneplő közönséget. Az intézmény állandó kiállítása már megalakulásakor, 1984-ben is kuriózumnak számított.

- 1984-ben ez volt az egyetlen állandó kiállítás az országban amely a népi iparművészet remekeit mutatta be. Ez néhány évig rendkívül népszerű volt, sokan látogatták, büszkélkedtünk vele, de egy idő után igény mutatkozott arra, hogy aki többedszer járt nálunk, az is kapjon valami új élményt - mesélte Kriskóné Dávid Mária Népi Iparművészeti Gyűjtemény gyűjteményvezetője.

Kriskóné Dávid Mária elmesélte, már az 1980-as évek végén elkezdtek időszaki kiállításokat is szervezni. Az internet korszaka újabb kihívások elé állította a Népi Iparművészeti Gyűjteményt is. A fiatalokat így népművészeti táborral, év közbeni foglalkozásokkal és a gyűjtemény udvarán szervezett, sokszor zenés rendezvényekkel is igyekeznek megragadni.

Az igazgató hangsúlyozta, a digitális világ puszta léte is növeli a fontosságát a gyűjteménynek, hiszen azokat a már meglévő és kézzel fogható értékeket mutatják be, melyek másként nem érhetőek el.

 
 
 
PROGRAMOK