2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.28. csütörtök
 

Jövőnk a gyermek

 
 
 

Új könyv született a népességfogyás megállításáról széles körű szakmai együttműködésnek köszönhetően. A Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet az Összefogás a Gyermek-és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhelyben készült, innovatív módszertannal, új megközelítésben vizsgálja a demográfiai válság okait, kutatja a megoldás lehetőségeit. A könyv bemutatása alkalmából rendeztek konferenciát a Megyeházán szerdán délelőtt.

Bács-Kiskun településeinek többségében fogy a lakosság, csökken a lélekszám. A sajnálatos demográfiai folyamat megállítását fontos céljának tekinti a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, ezért saját programmal készült a családok és közösségek fejlesztésére. A programot Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke mutatta be a "Jövőnk a gyermek" című könyvbemutató-konferencián szerdán délelőtt.

Előadásában ismertette Bács-Kiskun demográfiai helyzetét a KSH adatai alapján. Kiemelte, az elmúlt húsz évben 10 százalékkal csökkent a népesség megyénkben, ez a folyamat pedig mihamarabbi, célzott és hatékony beavatkozással állítható meg. Szükség van a családok szerepének újragondolására a közigazgatási egységek minden szintjén. A megyei önkormányzat operatív programokkal tehet ennek érdekében. Vedelek Norbert bemutatta a jelenleg futó, a vidéki népesség megtartására irányuló programjaikat. Kitért ösztöndíj pályázatuk sikerére, és beszélt a most készülő Bács-Kiskun hazavár című mobil applikációjukról, amelynek célja, hogy hazacsábítsa a megyénkből elszármazottakat, akiknek hiányzik a vidéki élet. A sokszínű programokat fogja össze a Bács-Kiskun Megyei Családi és Közösségfejlesztési Terv, amelynek célja a családok, a hagyományos családmodell valamint a közösségek támogatása. Ezt a koncepciót a következő önkormányzati ciklusban a megyei önkormányzat stratégiává szeretné fejleszteni.

A bevezető előadás után a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet alkotói mutatták be munkájukat, amely azt sürgeti: a család-és közösségvédelem kerüljön a társadalom fókuszába.

 
 
 
PROGRAMOK