2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.28. csütörtök
 

Kétmillió forinttal támogatja a Tokióra készülő sportolókat a Hírös Olimpikonok Alap

 
 
 

A Hírös Olimpikonok Alap elindításáról tartott sajtótájékoztatót szerda délután a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia Sinkó Lajos Sporttörténelmi Kiállítótermében. Az eseményen bemutatták a már támogatott sportolókat, illetve ismertették a támogatási szempontokat.

Kecskemét önkormányzata 2018-ban kérte fel a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körét, hogy szervezze meg és működtesse a Hírös Olimpiai Alapot, amely révén az olimpiai játékokon, valamint a világ- és Európa-bajnokságokon szereplő, kimagasló eredményeket elérő, kecskeméti kötődésű sportolókat támogathatják. A Városi Támogatási Program keretében 2018-ban és 2019-ben kétmillió forintot adott a baráti körnek a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokon történő részvételre esélyes sportolók felkészülésének patronálására.

– Szurkolók milliói gondolják úgy, hogy az olimpiai játékok a nyitó ceremóniával kezdődnek és a záró ünnepséggel fejeződnek be – kezdte üdvözlő beszédét Falu György. – Csak kevesen gondolnak bele, hogy milyen elképesztő fizikai és anyagi áldozatokkal jár a sportolónak eljutni addig, hogy részt vehessen egy ilyen óriási versenyen. Olimpikonnak lenni fantasztikus érzés lehet, ezt szurkolóként a tévé előtt ülve is érzi az ember. Különösen kalapál a szívünk akkor, ha kecskeméti kötődésű sportolót látunk versenyezni. Ennek a támogatása felemelő érzés. Azt a csekély támogatást, amit az önkormányzat ehhez biztosított, azt ezzel a jó érzéssel és jó szívvel adta – fogalmazott az alpolgármester.

A Kecskemét a sportolókért, a sportolók Kecskemétért szlogennel működő alapról Bodóczky László, a baráti kör elnöke beszélt. Mint elmondta, a program ötvözi a tehetséggondozást, a lokálpatriotizmust, a társadalmi felelősségvállalást és az üzleti alapú szponzorációt, és így nyújt segítséget a kecskeméti fiatalok számára az olimpiai játékokra, világversenyekre történő kijutáshoz és eredményes szerepléshez. Emellett hozzájárul ezeknek a tehetséges sportolóknak a Kecskeméten tartásához.

A Hírös Olimpikonok Alap révén a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre jelenleg öt sportolót, illetve szakosztályt támogat: Szvitacs Alexa asztaliteniszezőt, aki már kvalifikációt szerzett a tokiói paralipiára, Boronkay Péter paratriatlonistát, Kmegy Máté és Árva Cintia súlyemelőt, valamint Szabó Csaba cselgáncsozót. Bár a cselgáncsozó a közelmúltban elhagyta anyaegyesületét, a szakosztály megkapja a sportoló után járó támogatást. Ahhoz egyébként, hogy valaki bekerüljön ebbe a rendszerbe, az országos szakszövetség javaslata szükséges.

A sajtótájékoztatón Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének elnöke, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnökségi tagja és Boros Zoltán, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre ügyvezetője – az alap kuratóriumának tagjai – is felszólalt, nem mellékesen pedig a jelenlévő sportolók is bemutatkoztak.

 
 
 
PROGRAMOK