2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.29. péntek
 

Olvass, hogy többet élj!

 
 
 

Az olvasóvá nevelés és az olvasástanítás színtereiről, lehetőségeiről, feladatairól és kihívásairól rendez kétnapos konferenciát a Neumann János Egyetem és a Magyar Olvasástársaság csütörtökön és pénteken az egyetem pedagógusképző karának dísztermében. A Neveléssel az olvasásért – olvasással a neveléséért című programra az ország több pontjáról – Budapest mellett például Esztergomból, Kaposvárról, Pécsről, Szegedről – érkeztek vendégek.

A konferencia résztvevőit Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte. Szerinte a kérdést, hogy olvasnak-e a mai gyerekek és a fiatalok, azzal a bővítéssel kell feltenni, hogy a felnőttek olvasnak-e. Mint fogalmazott, a digitális világ és az interperszonális kommunikáció közötti válaszvonal egyre szélesebb, ezért is alapvető jelentőségű a kapcsolatok személyességének, bensőségességének megőrzésére, erre pedig számos eszköz van, és az olvasás, az olvasóvá nevelés is ezek egyike.

Dr. Fülöp Tamás rektor megnyitó beszédét dr. Szabó Ildikó főiskolai tanár, a Magyar Olvasástársaság elnöke, a konferencia szervezőbizottságának tagja olvasta fel. Az egyetem rektora üdvözlő soraiban Müller Pétert idézte: „Olvasni nem azért érdemes, hogy műveltek, hanem hogy gazdagok legyünk, hogy egyetlen életünkben sok ezer életet leéljünk.” Mint elhangzott, fontos, hogy folyamatosan napirenden tartsuk az olvasás és az olvasóvá nevelés kérdését és rávilágítsunk a téma jelentőségére.

A plenáris előadások között dr. Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem Pedagógia Karának dékánhelyettese, a Magyar Olvasástársaság alelnök a gyermekek olvasási szokásainak változásáról, dr. Pompor Zoltán, a Magyar Olvasástársaság tanácstagja az olvasóvá nevelés európai jó gyakorlatairól, dr. Horváth Zsuzsanna oktatáskutató az érettségi vizsga szövegértési feladatairól, Uzsalyné Pécsi Rita PhD neveléskutató, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense pedig az olvasás és az érzelmi nevelés összefüggéseiről számolt be.

A folytatásban hat szekcióban tartanak előadásokat, többek között az élményalapú irodalomtanításról, a biblio- és irodalomterápia lehetőségeiről, a dráma eszközeinek használatáról, az olvasástechnikai stratégiákról, az idegen nyelvi, zenei, irodalmi és digitális műveltség szerepéről.

 
 
 
PROGRAMOK