2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.01. vasárnap
 

Kiderült, kik vitték idén a Primát!

 
 
 

Idén 15. alkalommal adták át a megyei Prima díjakat, a rangos ünnepségnek ezúttal is a Sheraton hotel adott otthont. A 10 kategóriában induló jelöltek közül ezúttal az építészet kategóriában a 7. Dimenzió Építésziroda, a képzőművészet kategóriában Daróczi Csaba természetfotós és a zeneművészet kategóriában pedig Durányik László karnagy vihették haza a Prima díjat.

A Közönségdíjat most a kiskunhalasi Vladár Éva, angol nyelvtanár kapta, aki az oktatás kategóriában indult. A Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöksége ezen felül különdíjat adományozott Romsicsné Szarka Vera asszonynak, a népművészet kategória győztesének. A Prima díjak mellé 1-1 millió forintnyi pénzjutalom is társult, míg a Közönség- és Különdíj nyertesek fél-fél millió forinttal lettek gazdagabbak a hatalmas erkölcsi elismerésen túl.

Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg a jubileumi gálaestet a kecskeméti Sheratonban. Beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját és 15 év alatt méltó rangra tudott emelkedni a megye kulturális életében.

A jubileumi gálaesten fellépő megyei és országos szintű művészek, köztük a 2019. év magyar előadója, Király Viktor produkciói biztosították az ünnepi hangulatot. A gála színvonalas lebonyolításáról az est két műsorvezetője, Novodomszky Éva, a Duna Televízió szerkesztő műsorvezetője és Kiss Zoltán színművész gondoskodott.

A Prima díjak után következtek a Vállalkozói díjak, amelyeket az idén legjobban teljesítő vállalkozók, ill. vállalatok vezetői vehettek át a VOSZ elnökétől, Tolnay Tibortól és Weninger Richárd megyei elnöktől.

Az Év Ipartechnikai vállalkozója lett H. Szarvas Lajos, a kecskeméti székhelyű Hennlich Ipartechnika Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Az Év Mélyépítő vállalkozója címmel tüntették ki Rimai Norbertet, a kecskeméti Rimai Útépítő ügyvezető-tulajdonosát. A nyárlőrinci MASPEX OLYMPOS Kft. lett az Év Élelmiszeripari Vállalkozása, a díjat átvette dr. Tavaszi Roland cégvezető. Végül Erdődi Péter vehette át az Év Mezőgazdasági vállalkozója díjat, mint a kecskeméti Hírös Fóliaház Kft. ügyvezetője.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat idén Cseri István orgoványi polgárőr kapta. Bács-Kiskun megyéből az országos szintű Év vállalkozója díjat 2019-ben Csengery Zsolt, a kecskeméti Deltaplast Kft. ügyvezető-tulajdonosa és Tóth László, a kiskőrösi Agro Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa kapja majd meg december 6-án Budapesten a Művészetek Palotájában, ám az ünneplésből ők sem maradhattak ki a pénteki gálaest során.

A 2019-s megyei Prima díj kategórianyertesei és díjazottjai:

1. Magyar irodalom: Kovács István József (Kecskemét)

2. Magyar színház- és filmművészet: Szilágyi Varga Zoltán (Kecskemét)

3. Magyar képzőművészet: Daróczi Csaba (Soltvadkert) (1. PRIMA)

4. Magyar tudomány: Székelyné Kőrösi Ilona (Kecskemét)

5. Magyar oktatás és köznevelés: Vladár Éva (Kiskunhalas) (KÖZÖNSÉGDÍJ)

6. Magyar építészet: 7. Dimenzió Építésziroda (Kecskemét) (2. PRIMA)

7. Magyar sajtó: Kriskó János (Kecskemét)

8. Magyar népművészet és közművelődés: Romsicsné Szarka Vera (Kalocsa) (KÜLÖNDÍJ)

9. Magyar sport: Nyúl Zoltán (Ballószög) 10. Magyar zeneművészet: Durányik László (Kecskemét) (3. PRIMA)

 
 
 
PROGRAMOK