2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.01. vasárnap
 

Kálmán Lajos Népzenei Találkozó a Református Újkollégium Dísztermében

 
 
 

Citera hangja és népdalok éneke töltötte be a Református Újkollégium Dísztermét szombaton délelőtt. A mai napon szervezték meg első alkalommal a Kálmán Lajos Népzenei Találkozót, amellyel Dr. Kálmán Lajos zenetanárra és népdalgyűjtőre emlékeztek.

Nagy érdeklődés fogatta, a mai napon megrendezett Kálmán Lajos Népzenei Találkozót, ugyanis nemcsak Kecskemét környékéről, hanem Záhonyból, Zentáról is érkeztek többek között fellépők.

Az esemény kezdetén Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség igazgatótanács elnöke mondott köszöntőbeszédet. Elmondta, örül, hogy a Kecskeméti Református Újkollégium Díszterme adhat egy ilyen találkozónak otthont, mivel fontos az értékteremtés és az értékek megőrzése. Ezután Birinyi József, a szakmai zsűri tagja, a Magyar Kultúra Lovagja, a KÓTA társelnöke tartott megemlékezést Kálmán Lajos életéről és népdalgyűjtő munkásságáról. Kálmán Lajos Kecskemét környéki gyűjtései sokaknak egyfajta alapot adott, hogy megismerjék az értékeiket.

A szervezők számára a legfontosabb, hogy a népdalgyűjtő szellemiségét és örökségét minél több embernek át tudják adni. A Kálmán Lajos Népzenei Találkozó versenyének szakmai zsűri tagjai: Bárdosi Ildikó- népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének tanára, a Fölszállott a páva énekes mentora, Szabó- Kocsis Zsuzsanna-néprajzkutató, népdalénekes, illetve Birinyi József- a Magyar Kultúra Lovagja, a KÓTA társelnöke véleményezte a 39 produkciót. A zsűri elmondta, elsősorban a dalcsokrok összeállítását vették figyelembe, illetve nagyon fontos számukra, hogy az előadások stílusa megfeleljenek az adott tájegység jellemzőinek.

A mai esemény lehetőséget adott a fiataloknak és az idősebb generációnak abban, hogy a népdalokkal felevenítsék kultúránk egy részét, amely bennünk van.

 
 
 
PROGRAMOK