2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.17. kedd
 

Kodály Zoltán születésének 137. évfordulóját ünnepli Kecskemét

 
 
 

Kodály Zoltán születésének 137. évfordulójára emlékezett a város a Kodály Intézet szervezésében, hétfőn az Ókollégium dísztermében. Erdei Péter ünnepi beszédét követően az emlékezők megkoszorúzták a Psalmus Hungaricus emlékművet.

2015 óta hagyományosan a Kodály Intézet szervezi december 16-án Kodály Zoltán születésnapi ünnepségét. Az idei megemlékezésen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester dr. Vígh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának társaságában. Jelen volt az ünnepségen Engert Jakabné alpolgármester, Mák Kornél, a Bács- Kiskun megyei Közgyűlés alelnöke és számos társintézmény képviselője is. Nemes László Norbert egyetemi tanár, a Kodály Intézet igazgatója bevezetőjében kitért arra a sohasem látott léptékű fejlesztésre, amelyet a város és a Zeneakadémia a legteljesebb egyetértésben és harmóniában valósít meg a Kodály Intézet felújításával és kibővítésével.

- Nagyon jó az együttműködés a várossal, hálásak vagyunk, hogy ez a a nagy beruházás megvalósul. Óriási célkitűzése az egyetemnek és nekem személyesen rektorként is, hogy Kodályt valóban méltó helyen kezelje ne csak Magyarország, hanem az egész világ - mondta dr. Vígh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

Az ünnepség szónoka az ez évi Kodály-díj kitüntetettje, Erdei Péter címzetes egyetemi docens, a Kodály Intézet korábbi igazgatója volt. Erdei tanár úr nagy ívű beszédében, a hagyományápolás aktuális eredményeit elismerve, szólt a város előtt álló, lehetséges jövőbeli feladatokról is.

– Egy szép, nagy állandó Kodály–kiállítás megszervezése az egyik fő feladat, emellett szeretném elérni, hogy megszülessen egy Kodály nevét viselő nemzetközi gyermekkórus fesztivál is - hangsúlyozta Erdei Péter.

Erdei Péter elgondolásában ez a rendezvény nem verseny volna, hanem a Csiperóhoz hasonlatos, színes fesztivál, amely Kecskemétre vonzaná a környező országok legkiválóbb gyermekkórusait és zenei szakembereit. Erdei Péter felvetette a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar státusának rendezetlenségét is, és kezdeményezte a teljes professzionális zenekar megteremtését, számos, Kecskemétnél kisebb, hazai várost megemlítve, ahol ezen a lépésen már túl vannak.

Az ünnepség a Psalmus Hungaricus emlékműnél koszorúzással ért véget, ahol a Kodály Intézet hallgatóiból álló kórus a Nagyszalontai Köszöntőt énekelte. Az ünnepségről hosszabb összeállítást láthatnak a holnapi Múzsa magazinban.

 
 
 
PROGRAMOK