2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.23. hétfő
 

Kóruskoncerttel tisztelgett névadója előtt a Kodály Iskola

 
 
 

Ünnepi hangversenyt tartott hétfőn délután a Kodály Iskola névadója születésének 137. évfordulója alkalmából. A Nemesszeghy Márta díszteremben egy tűt sem lehetett volna leejteni, voltak, akik állva hallgatták az ünnepi műsort.

A hangversenyen fellépett az intézmény minden kórusa, műsorukban kiemelt szerepet kaptak Kodály Zoltán művei. Elsőként az Antanténusz lépett színpadra Szegedi Ildikó vezényletével, majd Balogné Papp Boglárka, az iskola igazgatója köszöntötte a közönséget. Ünnepi beszédében arra a kérdésre adott választ, mint jelent az intézmény számára Kodály öröksége.

– A mai kor gyermeke a mindennapi éneklés mellett a kitartást, a minőség iránti igényt köszönheti Kodálynak, valamint a vágyat arra, hogy új zenei csodát fogadjanak be – hangsúlyozta, az iskola igazgatója, aki szerint érző szívű, boldog gyermekek bizonyítják a zenei alapú nevelés sikerét. Ezt pedig csakis jól felkészült tanárok valósíthatják meg, akik az órákon varázsolnak. – Nagy kihívás ez a pedagógusok számára, amelyre három varázsszóval – lelkesedéssel, hittel és akarattal – felelhetnek meg – mondta az intézmény igazgatója.

Balogné Papp Boglárka köszöntője után a Clarus vegyeskar lépett fel Szűcs Magdaléna vezényletével. Őket a Miraculum kórus követte. Durányik László, a kórus Csokonai-, Kodály- és megyeis Prima-díjas karnagya elmondta, ez a koncert azért is fontos számukra, mert ilyenkor lépnek fel velük először a hatodikosok is. Készültek egy különleges karácsonyi számmal, a szolmizáló télapó dalával, amely nagy sikert aratott.

A Miraculum után a Kodály Leánykar következett Blázi Lajos kórusvezetővel, majd az Aurin Leánykar lépett színpadra. A kórus, amely 27 országban lépett már fel, nemrég érkezett haza Litvániából.

Végül a Csiribiri Kicsinyek Kórusának műsora következett. Ők az iskola legfiatalabb kórusa, 2018-ban alakultak Szűcs Magdaléna vezetésével. Eredményességüket jelzi, hogy a tanárnő után az ünnepi koncerten Csiki Gábor, az Állami Operaház karigazgatója vezényelte őket.

Csiki Gábor vezényelte a hangverseny végég az iskola összesített kórusát is, amely Kodály Zoltán A magyarokhoz című kórusművét adta elő hatalmas sikerrel.

 
 
 
PROGRAMOK