2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.23. hétfő
 

Múzeumi elismerések – kollégáknak, külsősöknek

 
 
 

Elismeréseket adott át a Kecskeméti Katona József Múzeum szerda délután a Cifrapalotában. A Pro Museo díjat tíz év szünet után osztották ki újra, a Szabó Kálmán díjat pedig első alkalommal adták át azoknak, akik maradandót alkottak Kecskemét, a múzeum kulturális életében.

Tíz éve nem volt példa arra az ünnepségre, amelyet szerda délután rendezett meg a Kecskeméti Katona József Múzeum a Cifrapalotában. Hosszú idő után átadták a Pro Museo díjakat, amelyeket azok a kollégák kaptak meg, akik maradandót alkottak. A Szabó Kálmán díjat pedig idén alapították meg.

– Ez egy olyan, külsős személyeknek adható díj – fogalmazott az utóbbi kapcsán dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató –, akik olyan munkát tettek le az asztalra, amely révén a kecskeméti múzeum örök érvényű, maradandó gyűjteménnyel gyarapodott, vagy olyan munkát tettek le az asztalra, amely nagy segítséget jelentett hosszú időn keresztül a múzeumnak.

Posztumusz Pro Museo díjat kapott Székely György régész, numizmatikus és Áipli Gyula egykori gépkocsivezető, valamint szintén megkapta az elismerést Laczkó János restaurátor-művész, egykori múzeumigazgató. Szabó Kálmán díjat vehetett át Pázmándi Gergely geodéta és Fellegi Jenő, aki 250 ezer tételes fotógyűjteményt adott a múzeumnak.

– Úgy öt év után jöttem rá, hogy ezt komolyabban rendbe kell tenni, és onnantól külön vettem az esküvőt, a portrét, a gyerekfelvételeket, a műszaki felvételeket, a tablóképeket – magyarázta Fellegi Jenő. – És így egy kicsit rendezettebb körülmények között tudtam gyűjteni. És ez az anyag ott szaporodott és egyre nagyobb lett a dobozállomány.

A Pro Museo és a Szabó Kálmán díjak átadásából hagyományt szeretne teremteni a múzeum.

 
 
 
PROGRAMOK