2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-02-28 11:34:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.23. hétfő
 

Lezárult a Szolnoki út és a déli iparterület négy útjának fejlesztési projektje

 
 
 

Két jelentős úthálózat-fejlesztési projekt záróeseményét tartották pénteken a Hírös Agórában. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult Szolnoki úti és déli iparterületen végrehajtott beruházásokat összesen több mint kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás formájában az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatta.

– Nagyon komoly úthálózat-fejlesztési projekteken vagyunk túl – mondta a projektzárón Falu György alpolgármester. – A városnak ezekre a nagyberuházásokra van szüksége. Olyan milliárdos fejlesztéseket kell végrehajtanunk, amelyek a város életére nagy hatást gyakorolnak, nemcsak az élhetőség, hanem a környezetvédelem szempontjából is.

Az alpolgármester kiemelte, nem csak e két projektet, hanem a folyamatban lévő és tervezés alatt álló hasonló fejlesztéseket tekinti a legfontosabbnak a város életében.

Öveges László főépítész a projektzárón elmondta, az alpolgármester által felvázolt elvek gyakorlati oldalról is igazolhatók. – Nagyon fontosak a kis beruházások, hogy az utcaközösség megélhesse, hogy városban lakik, van járdája, közvilágítása. Kecskemét azonban olyan helyzetbe került tíz évvel ezelőtt, hogy más léptékű problémák jelentkeztek. Nagy léptékű, milliárdos, koncepcionális úthálózat-fejlesztésekre van szükség, amelyek a város szerkezetét teszik rendbe, vagy éppen fejlesztik, kapacitásbővítést eredményeznek.

Öveges László térképen mutatta meg az elmúlt évek 30-40 milliárdos fejlesztéseit. Ezekből a projektekből kettőnek a zárását tartották meg péntek délelőtt a Hírös Agórában.

Szolnoki út felújításának alapvető városszerkezeti jelentőséget tulajdonítanak, hiszen a keleti oldal legfontosabb bevezető útja. A keletről érkező forgalom mellett az ottani városi lakó- és gazdasági területek mind érintettek. A beruházás 2018-ban kezdődött és 2019 harmadik negyedévében zárult le véglegesen, az utolsó 151 méter megépítésével a repülőtér közelében. A fejlesztéssel 3200 méter út valósult meg 870 millió forint értékben. Teljesen új aszfaltfelületet építettek, szegélyekkel, kapubejárókkal és buszöblökkel.

Déli iparterülethez tartozó másik projekt Gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások Kecskeméten címmel négy út a Búzakalász utca, a Mindszenti körút, a Kiskőrösi út és a Szent László körút felújítását tartalmazta, 5355 méter hosszan, 1,2 milliárd forint értékben.

A fejlesztések eredményeként az említett utak kapacitása és minősége jelentősen megnőtt, ezáltal a lakosság illetve vállalkozások számára az iparterületek elérhetősége javult.

 
 
 
PROGRAMOK