2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.23. hétfő
 

Az összes gyertya ég

 
 
 

Mind a négy gyertya ég Kecskemét adventi nagy koszorúján. A karácsony eljövetelét jelentő lángot dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Engert Jakabné alpolgármester gyújtotta meg.

„Az ünnep szentsége felvizeződik, ha nem vigyázunk. Meg kell tanulnunk a karácsonyt, ha annyi mást elvesztettünk is az évek sodrában, tündököljön ez az ünnep a régi fényben, bármennyi kétely is támadt ránk útközben.” Temesi Ferenc elgondolkodtató soraival nyitották meg a negyedik gyertya meggyújtásának ünnepét Kecskemét főterén advent utolsó hetében, szombaton délután.

Elsőként az M. Bodon Pál zeneiskola tehetséges, trombita szakos növendékei kápráztatták el karácsonyi repertoárjukkal az adventi koszorú mellett felállított színpadhoz odalátogatókat. Ezután Kis János, az evangélikus egyházközség lelkésze köszöntötte a zord idő ellenére is megjelenteket, és szolgált adventi jókívánságokkal és útravalóval számukra. Karácsonyi köszöntőt Szerdi Szilárd, a pünkösdi gyülekezet lelkésze mondott. A beszéd alatt az evangélikus gyülekezet Glória kórusát hallgathatta a közönség, illetve a Mátyás Király Citerazenekar is emelte az ünnepség színvonalát. Az ünnepi műsorban közreműködött még a Kecskemét Táncegyüttes Muslinca és KTE csoportja.

A negyedik gyertyát dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Engert Jakabné alpolgármester gyújtotta meg.

Dr. Zombor Gábor a következő gondolatokat osztotta meg a Kecskeméti Médiacentrum stábjával: „Nagyon örülök annak, hogy egy hosszú-hosszú hagyományt meg tudunk tartani, és advent idején közös gyertyagyújtással és műsorokkal, közösségi programmal tudunk készülni a karácsonyra, ami az emberek legszentebb ünnepe, a családok ünnepe. Mindenkinek azt kívánom, hogy boldogságban, szeretetben töltse ezeket a napokat. Legyen egészséges, és minden álma valósuljon meg az elkövetkező időszakban.”

Engert Jakabné pedig ezt üzente a karácsonyi időszakra: „Ma a negyedik gyertya fényével teljesen megjelent az a világosság, ami majd megszületik karácsony éjszakáján, és én azt kívánom, hogy minden kecskeméti szívében is ez a fény kigyúljon és családjai, barátai, párjai, testvérei felé egy csepp szeretetet tudjon adni. És ha ez az egy csepp szeretet megjelenik, és meg tudjuk ezt embertársaink felé tenni, akkor abból egy nagyon nagy szeretet lesz.”

 
 
 
PROGRAMOK