2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.01.07. kedd
 

Átalakul a kórház környékének parkolási rendje

 
 
 

Január 13-tól még több fizetős parkoló lesz a megyei kórház környékén, sőt hamarosan megkezdődik a kórház területén egy parkolóház építése is annak érdekében, hogy az intézménybe érkező látogatók ne a közeli utcák várakozóhelyeit foglalják el. A küszöbön álló változások voltak napirenden hétfőn este a Széchenyi István Szakközépiskolában rendezett lakossági fórumon.

A rendezvényt Nemcsik Mátyás (FIDESZ-KDNP) a körzet önkormányzati képviselője hívta össze, annak érdekében, hogy az érintett lakosság szakemberektől kapjon tájékoztatást, a parkolással kapcsolatos problémák megoldása érdekében hozott döntésekről.

Elsőként Tóthalmi Ferenc, a megyei kórház építésze beszélt arról, hogy mekkora problémákat jelent az intézmény számára a parkolóhelyek hiánya. Mint kiderült, a kórháznak a közel 1800 dolgozó mellett éves szinten mintegy 85 ezer fekvő és 2.3 millió járóbeteg forgalom által generált gépkocsiforgalmat kell lebonyolítani. És bár a kötelezően előírt parkolószám megvan, ez évek óta kevésnek bizonyul.

A fórum folytatásában az épülőfélben lévő parkolóházról kaphattak részletes tájékoztatót a széchenyivárosiak. A beruházó kecskeméti VER-BAU Parking Kft. képviseletében dr. Weninger András többek között arról beszélt, hogy a hárommilliárdos magánerős beruházás eredményeként, közel 400 parkolóhely áll majd a kórházba érkezők rendelkezésére. 2 százalékos rámpákon lehet majd várakozni, az épületben tágas terek és két lift is várja majd az odaérkezőket.

A szolgáltatás igénybevételének díja pedig – a társaság szerint – igazodik, a közelben alkalmazott tarifákhoz. A zöldfelület pótlása érdekében pedig 430 cserjét és 24 fát ültettek már el.

A tájékoztatók végén Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője ismertette a decemberi közgyűlési döntés nyomán kialakult helyzetet, vagyis azt, hogy január 13-tól fizetni kell majd a parkolásért a Nyíri út Lunkányi János utca és Akadémia körút közötti szakaszán. Az ott élők jövő hétfőtől, lakásonként két gépkocsira szóló kedvezményes bérlettel használhatják majd az eddig megszokott várakozó helyeket.

Az elhangzottakra reagálva többen is aggodalmuknak adtak hangot, mert szerintük a fizetős parkolók ellenére sem szabadulnak fel a lakásaik előtti várakozó helyek. Többen pedig attól tartanak, hogy a fizetni nem akarók olyan utcákat keresnek majd, ahol egyelőre ingyenes a parkolás. Ennek kapcsán 4-5 ingatlantulajdonos azt kezdeményezte, hogy terjesszék ki a fizetős övezetet még több utcára. Erre - mint elhangzott - leghamarabb a tavasszal lehet esély.

Egy másik lakó azt is elmondta, hogy egy tűzvédelmi utat is rendszeresen elzárnak a járművek, de rendszeresek a balesetveszélyes helyzetek, volt egy lakó, akit egy tolató autó ütött el.

Voltak, akik azt kifogásolták, hogy nincsenek olyan eligazító táblák, amelyek a vidékről érkezőket is tájékoztatják az ingyenes vagy kedvezményes parkolási lehetőségekről. Később kiderült, ezek készítése már folyamatban van. Több vállalkozás is szóvátette, hogy az üzletük előtt kialakított, vagy általuk korábban megváltott parkolók állandóan foglaltak, egy patika tulajdonosa azt is állította, hogy ügyfeleinek egy részét e miatt már el is veszítette. A korábbi parkolómegváltási ügyekben a fórumon jelenlévő Szőkéné Kopping Rita (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) képviselő is segítséget ígért.

Hosszasan fejtette ki környezetvédelmi aggályait – több lakástulajdonos nemtetszése közepette - egy idős asszony, aki egyebek mellett azt állította, hogy a parkolóház rossz helyre került, mivel ott egy olyan szélcsatorna halad át, amely a főváros felől szennyezett levegőt hoz Kecskemétre, a levegő terhelését pedig tovább súlyosbítják majd az oda nagy számban érkező autók.

A környezetvédelmi aggályokhoz kapcsolódva szólalt fel Király József (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) képviselő, aki szerint mélygarázst is lehetett volna építeni, de arra is kérte a kivitelezőt illetve a kórházat, nézzenek utána annak, hogy az építkezés révén marad-e annyi zöldfelület, amennyit a jogszabály előír, mert gyanúja szerint nem.

Csíkos Imre az elhangzott aggodalmak és vélemények kapcsán a lakosság türelmét kérte, hangsúlyozva azt, hogy legalább egy hónapot hagyni kellene a rendszer beállására. Szerinte a pozitív vagy negatív tapasztalatokról csak ezt követően érdemes beszélni.

 
 
 
PROGRAMOK