2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.01.24. péntek
 

„Fogyassz mértékkel, környezeti léptékkel” – Készül Kecskemét új környezetvédelmi programja

 
 
 

Elindul Kecskemét új, öt évre szóló környezetvédelmi programjának és cselekvési tervének társadalmi egyeztetése – ezt csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Mint elhangzott, az önkormányzat már eddig is jelentős lépéseket tett a zöldebb város érdekében, de a jövőben még több intézkedésre kerül sor például a vízmegtartás, valamint a tisztább levegő érdekében.

Kecskemét önkormányzata 1997-ben alkotta meg első környezetvédelmi programját. Ezt azóta többször is aktualizálták, és számos eredménye érzékelhető a városban. Minderről Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszélt csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, az elmúlt időszakban az intézményhálózat energetikai korszerűsítésével, a napelemek felszerelésével, a hibrid buszok beszerzésével, a kerékpárutak építésével, a közvilágítás korszerűsítésével jelentős eredményeket értek el, de a legnagyobb megtakarítást a távhő-szolgáltatás területén induló fejlesztések jelentik majd.

A polgármester szerint Kecskeméten nem az ipar és a közlekedés okozza a legnagyobb környezetszennyezést, hanem télen a lakosság egy részének nem megfelelő fűtési technikája, nyáron pedig a mezőgazdaság. Gaál József alpolgármester ehhez hozzátette azt is, hogy az ipari vállalatok letelepedésével valóban beépültek zöldfelületek, de meg lehet azt is nézni, hogy a szabadon maradt területeket parkosítja minden cég parkosítja. Vagyis nem valós az a túlzott beépítési százalék, amely esetleg a statisztikákból kiolvasható.

A levegő szennyezettségének valós értékei érdekében az önkormányzat két újabb mérési pont adatait is figyelembe fogja venni, mivel eddig csak a legszennyezettebb hely adatai álltak rendelkezésre, amelyből nem lehet a város egészére vonatkozóan valós képet kapni.

A most elinduló új, öt évre szóló környezetvédelmi program jelmondata: „Fogyassz mértékkel, környezeti léptékkel”. Egy vaskos anyag már el is készült a következő időszak feladatairól, de várják a lakossági véleményeket, ötleteket is, hiszen csak együtt lehet jelentős eredményeket elérni. A Kecskeméti Városfejlesztő Kft. által készülő program nagy hangsúlyt helyez majd a szemléletformálásra, már az óvodás kortól kezdődően. Az önkormányzat részéről a munka már elkezdődött, többek között vizsgálják a zöldtetők, zöldfalak lehetőségeit, vagy például azt, hogy miképpen lehetne a város csapadékvíz-megtartó képességét tovább növelni, a szabadidő központhoz hasonló víztározók kialakításával az Arborétum közelében vagy Kisfái-Borbás térségében.

A következő hónapokban, években számos városi rendezvény népszerűsíti majd a környezettudatosságot Kecskeméten, de ezzel párhuzamosan az önkormányzat számít a helyi lakosok, szervezetek és vállalkozások környezetvédelmi programmal kapcsolatos véleményeire, és a készítés alatt álló Cselekvési Terv intézkedéseihez megfogalmazott ötleteire és javaslataira, melyeket a kornyezetvedelem@kecskemet.hu e-mail címre vár.

A Környezetvédelmi Program munkaváltozata megtekinthető a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán (I. emelet 48-as szoba)

 
 
 
PROGRAMOK