2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.01.24. péntek
 

Fiatalokkal találkozott a helyettes államtitkár Kecskeméten

 
 
 

Országjáró körútja során Kecskemétre is ellátogatott csütörtökön a nemrég kinevezett, fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Rácz Zsófia a Kocsis Pál középiskola diákjaival találkozott, akikkel terveikről, problémáikról beszélgetett.

– Kinevezésemkor azt az ígéretet tettem, hogy meghallom és megértem a fiatalokat, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy beszélgessek velük – indokolta kérdésünkre országjáró körútjának a célját Rácz Zsófia. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának decemberben hivatalba lépett, ifjúságpolitikáért felelős államtitkára többféle élethelyzetben élő – dolgozó és tanuló – fiatalokkal is felvette a kapcsolatot. Kecskeméti látogatása során a Kocsis Pál középiskola diákjaival beszélgetett, majd helyi diákönkormányzati vezetőkkel és Engert Jakabné ifjúságért is felelős alpolgármesterrel találkozott.

Mint elmondta, eddigi tapasztalatai szerint a fiatalokat a jelen problémái között a korszerűbb oktatási rendszer, a jövőre való felkészülés, a munka világába irányuló könnyebb átmenet foglalkoztatja leginkább. A jövő kérdései között pedig főként a lakhatás, fizetés, családalapítás témakörei kerülnek szóba.

– Az én feladatom, hogy az itt megszerzett információkat „felhangosítva”, mintegy „hangszóróként” továbbítsam az illetékes kormányzati döntéshozókhoz. Ugyanakkor azt is fontosnak tartom, hogy a kormányzati intézkedéseket eljuttassam a fiatalokhoz. Hiszen nyilvánvalóan vannak dolgok, amelyeket le kell fordítani a fiatalok nyelvére – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Rácz Zsófia két éve – még Magyarország ifjúsági ENSZ küldötteként – járt Kecskeméten, akkor globális kérdésekről társalgott a Kocsis Pál iskola diákjaival. Juhász István, a vendéglátó intézmény igazgatója elmondta, az ifjúságot érdeklő aktualitások megtárgyalásán túl a fiatalok véleményének, gondolkodásának változása is fontos az összejövetelen, hiszen a résztvevő diákok között találhatók olyanok is, akik már a korábbi alkalommal is eszmecserét folytattak a vendéggel.

A találkozón részt vett Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke is. – Fontosnak tartjuk, hogy Rácz Zsófia országjárásának egyik első állomásaként látogatott el Kecskemétre – emelte ki a találkozó előtt. Kitért arra is, hogy a helyettes államtitkár figyelmébe ajánlják a korosztály sikeres kecskeméti programjait, például az Ifjúsági Bálat vagy a Tanévzáró Fesztivált, amelyekhez a politikus támogatására is számítanak. – Remélem, hogy a látogatás egy szorosabb jövőbeni együttműködést is eredményezhet az államtitkársággal – tette hozzá a helyi ifjúsági tanács alelnöke.

 
 
 
PROGRAMOK