2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.01.24. péntek
 

KOR/TÁRSAINK – Az idősödés társadalmi kihívásaira kerestek válaszokat

 
 
 

Magyarországon az idősek erőforrásként vannak jelen, akik a családban, a munkaerőpiacon és a társadalom egészében kiemelt szerepet kapnak. A Hírös Agórában csütörtökön előadások formájában segítettek a résztvevőknek annak érdekében, hogy a szépkorúak számára élhetőbbé, vonzóbbá és megtartóbbá váljanak a települések az országban.

„Az öregség a legváratlanabb dolog, ami az emberrel történhet” – hangzott el egy idézet azon a konferencián, amelyet KOR/TÁRSAINK – Az idősödés társadalmi kihívásaira születő helyi válaszok címmel rendeztek meg csütörtökön a Hírös Agórában. Az eseményre az ország több pontjáról érkeztek előadók és résztvevők, hogy a társadalmi idősödés témájával foglalkozzanak, lehetőségeket teremtsenek arra, hogy társadalmi innovációk szülessenek, amelyek élhetőbbé, vonzóbbá és megtartóbbá teszik a településeket a szépkorúak számára.

– Azt gondolom, hogy új irányokat, új lehetőségeket kell nyitnunk, hiszen a társadalom hihetetlen fejlődésen megy keresztül – ezzel a gondolattal köszöntötte a résztvevőket Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Dr. Horváth Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Idősügyi és Nyugdíjbiztosítási Főosztály vezetője elmondta, úgy gondolja, hogy a családpolitikában fontos, hogy a generációk közötti együttműködés érvényesüljön. A fiatalabbaknak szükségük van a szülői támogatásra, a nagyszülői segítség közrejátszik abban, hogy a gyermekvállalás mellett minél inkább elköteleződjenek. De nemcsak a fiatalok, hanem az idősek szempontjából is fontos a generációs együttműködés.

– Azoknál az időseknél, akiknek az életében jelen van ez a gondoskodó aktivitás, egyharmadával csökkent a betegségek kockázata, a demencia kockázata, sőt a halál kockázata is – emelte ki egy kutatás adatait Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke.

A konferencián demográfiai szempontok is előkerültek. Magyarországra jellemző a társadalmi elöregedés, melynek oka, hogy egyre kevesebb baba születik, valamint az egyre kitolódó életkor. Az egészségügy fejlődésének köszönhetően növekedett a várható élettartam. A nyugdíjkorhatár közel tíz évvel emelkedett az elmúlt időszakban – hangzott el az eseményen.

A konferencián dr. Horváth Anikó azt is kiemelte, hogy Kecskemét 2019-ben elnyerte az Idősbarát Önkormányzat díjat, és helyi szinten igyekszik megvalósítani a generációs együttműködést, az időseknek programokat, aktív életet biztosítani. Az egész országban egyedülálló, ami Kecskeméten, a CédrusNet programon belül már eddig is megvalósult.

 
 
 
PROGRAMOK