2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.01.30. csütörtök
 

URBACT – Az együttműködési program

 

URBACT – Az együttműködési program

Az URBACT az Európai Unió területi együttműködési programja. Törekvése a fenntartható, integrált városfejlesztés előmozdítása, valamint a regionális és kohéziós politika hatékonyságának javítása tapasztalatcsere, tájékoztatás és készségfejlesztés útján.

A program az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja a társadalmi hatások javítása a szociális kötvények (SIB) használatával. A befektetők és az állami szektor egymásra találásának viszonylag új eszköze a társadalmi hatáskötvény (Social Impact Bond). Ez egy olyan szerződés, amelynek értelmében a hatóságok vagy az önkormányzatok fizetnek a jobb szociális/társadalmi eredményekért bizonyos területeken, és az így elért megtakarításokat adják át a befektetőknek. A hagyományos kötvénytől eltérően a visszafizetés és a befektetés megtérülése a kívánt társadalmi eredmények elérésétől függ. Ha egy projekt megfelel az előre meghatározott eredményeknek, azaz olyan társadalmi hatásokat okoz, amelyek költségmegtakarítást eredményeznek, a kormányzat (ez lehet helyi vagy országos) kifizeti a befektetőket.

A társadalmi hatáskötvény használatának számos jótékony hatása lehet a városokra, ahogyan a Government Outcomes Lab (Kormányzati Eredmények Labor) „A közszolgáltatások eszközeinek fejlesztése a jobb eredmények érdekében” című jelentése megállapítja. Ösztönzi az együttműködést azáltal, hogy ágazatközi szakértelemre épít és összehoz különféle szolgáltatókat, döntéshozókat. A jelenben megvalósítható beruházások révén elérhetővé tesz jövőbeli megtakarításokat, ezáltal hozzájárul a prevencióhoz és olyan, a korai megelőzést segítő szolgáltatások megvalósulásához, amelyek egyébként általában nem kapnak finanszírozást. Egy társadalmi hatáskötvény lehetővé tesz új intézkedéseket, és nagyobb rugalmasságot is biztosít, ezzel ösztönözve az innovációt. Emellett támogatja az önkéntes, közösségi és társadalmi vállalkozások bevonását. Végül, de nem utolsó sorban, a társadalmi hatáskötvények használata javíthatja a teljesítményalapú menedzsmentet és a bizonyítékokon alapuló (evidencia-alapú) monitoringot.

A projekt érinti a foglalkoztatás, a szociális és az oktatási témakörök alá tartozó kérdéseket, de főként a szociális kötvényekre és a munkaerő-fejlesztésre összpontosít.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata részt vesz a projektben, szerepet vállal az URBACT III programban és végrehajtja az 1. fázis munkaprogramjában megnevezett tevékenységeket. Kötelezettséget vállal arra, hogy részt vesz a tervezett transznacionális találkozókon, és részt vesz a 2. fázis elkészítésében.

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
 
PROGRAMOK