2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.06. csütörtök
 

Átadták a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti raktárközpontját

 
 
 

- Az ember, aki elszánja magát a másik ember szolgálatára, a szolgálat közben ismeri fel, hogy ő ki is valójában. A felismerésből fakadó az emberi kapcsolatok pedig a másik ember életében fényt teremtenek – mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója kedden, a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti raktárközpontjának ünnepélyes átadóján.

A kedden átadott 92.690.000 forintból megvalósuló, 300 négyzetméter alapterületű Regionális Logisztikai és Raktárközpont nem csak a tárolást szolgálja, hanem több funkciója is van. Amellett, hogy az új épületben külön raktárrészeket alakítottak ki a bútorok, gyógyászati segédeszközök, gyógyszerek, élelmiszer és fagyasztott élelmiszerek tárolására, az önkéntesek munkavégzésére alkalmas válogató- és szerelőműhelyeket, valamint szociális helyiségeket is létrehoztak.

Minderre nagy szükség is van, ugyanis a Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiója 2019-ben mintegy 78 millió Ft értékben gyűjtött és továbbított rászorulók részére élelmiszereket, ruhaneműt, bútort, gyógyszereket. Ezeket a jövőben a Logisztikai és Raktárközpont munkatársai végzik, nagy mértékben segítve az országos munkát.

A pályázat célja, mely során a kecskeméti központ megépült, hogy olyan raktárbázisok alakuljanak ki országszerte, ahonnan bármikor segíthetik mind a magyarországi elesetteket, mind a határon túli országokban bajba jutottakat.

Soltész Miklós Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkár is részt vett az átadón. Elmondta, rendkívül fontos, hogy a kecskeméti modell úgy adja vissza a méltóságot, hogy az egyik oldalon segít a rászorulóknak, másikon viszont a közösségért és saját magáért való cselekvésre ösztönzi őket – hangsúlyozta az államtitkár.

- Az itteni tapasztalat azt mutatta, hogy egyik oldalról megvan a segítségnyújtás szállással, otthonnal, étkezéssel és ruhával, a másik oldalról pedig ott van az az elvárás és az az igénytámasztás, amivel lehetőséget nyújtanak a rászorultaknak, hogy kitörjenek abból az élethelyzetből, amibe belekerültek – mondta az államtitkár. Köszönetet mondott Rigóné Kiss Éva igazgatónak és munkatársainak, kiemelve, a kecskeméti példa minta, az egyik fő szempont volt az országos hajléktalan ellátás átalakítása során.

- A mi küldetésünk Istenre, hitünkre hivatkozva egy ember feletti világot teremteni. Ember feletti világ az, amely a szeretet világa. Ami nagyon egyszerűen azt jelenti, hogy az ember a másik embert jobban szereti önmagánál – mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója. - Itt, ahol mi most vagyunk, egy ilyen csoda játszódik nap mint nap. Nyugodt szívvel mondhatom, az országban több ilyen nincs. Ahol ilyen szinten, ilyen elkötelezetten, ilyen odaadóan fordulnak azok felé az emberek felé, akiknek az emberi méltóságát kell újra felépíteni.

 
 
 
PROGRAMOK