2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.06. csütörtök
 

Egyetemisták segíthetik az óvodákat pedagógiai asszisztensként

 
 
 

​Együttműködést kötött szerdán a Neumann János Egyetem Pedagógus Képző Kara a város vezetésével. A partnerségi megállapodással az óvodapedagógus képzésen résztvevő diákoknak nyújtanak lehetőséget szakmájukban elhelyezkedni.

A Neumann János Egyetem, a gyakorlatorientált képzéseivel mindig a munkaerőpiaci igényeknek igyekszik megfelelni. Most a Pedagógusképző Kar részéről az óvodapedagógus képzés területén tudják a hallgatók igényét teljesíteni. Szerdán a Pedagógusképző Kar a városvezetéssel együtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen a decemberben aláírt partnerségi megállapodás eredményeiről számoltak be.

- A partnerségi óvoda-pedagógusképzés lényege, hogy a hallgatók nappali hallgatói jogviszony mellett valamilyen részmunkaidős alkalmazásban részt vesznek az óvoda munkájában. Pedagógia asszisztensként vagy más tevékenységeket ellátva segítik az intézményt. Ezzel tulajdonképpen az ő pályaszocializációjukat, gyakorlati képzésüket is erősítjük, és nagyon bízunk abban, hogy később azokban az óvodákban helyezkednek el, ahol elkezdték ezt a fajta gyakorlatorientált képzést - mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A hallgatók heti 20 órát töltenek el egy-egy kijelölt városi óvodában. Ehhez természetesen egy szerződést is kötnek, amellyel a diákok közalkalmazotti jogviszonyba kerülnek. Jeleneg 31 városi óvoda működik, ezekben összesen 120 csoport van.

- Szeretnénk a három óvoda egység vezetőjével egy olyan anyagot összeállítani, amiben röviden bemutatkoznak az óvodáink. Ezzel is segíteni a diákokat választását abban. hová is jelentkeznek - nyilatkozta Engert Jakabné alpolgármester.

A szerdai sajtótájékoztatón eddig elért eredményeikről számolt be dr. Rigó Róbert, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar dékánja. Elmondta, a pedagógiai asszisztensi munka révén többrétű gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek hallgatóik. Ennek érdekében át kellett alakítanunk az elméleti képzést is. A tanulók ugyan nem az óvónők munkáját végzik az intézményekben, de az ő munkájukat segítik és hozzájárulnak az eredményes nevelő munkához.

A mai eseményen az is elhangzott, hogy Kecskemét mellett más városokkal - Szolnokkal, Nagykőrössel, Kerekegyházával és Ballószöggel is - tárgyalnak erről a lehetőségről.

 
 
 
PROGRAMOK