2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.10. hétfő
 

Otthonra talált Kecskeméten a Mathias Corvinus Collegium

 
 
 

Januárban költözött új épületbe a Mathias Corvinus Collegium kecskeméti képzőközpontja. Új otthonukat szombat reggel avatták fel a Csongrádi utcában. A Fiatal Tehetség Programmal három éve vannak jelen a városban; jelenleg már hetvenöt felső tagozatos tanulóval foglalkoznak.

Tágas, világos, otthonos tetőtéri termekben – oktatási céljaikkal, filozófiájukkal összhangban álló helyszínen – köszöntötték meghívott vendégeiket szombat reggel a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti régiós központjának munkatársai. Ünnepre hívták őket: januárban új helyre költöztek – az elmúlt két és fél évben a tanítóképző épületében működtek –, ezt a Csongrádi utcai központot mutatták most be a város vezetőinek.

Szemereyné Pataki Klaudia örömét fejezte ki, hogy az MCC otthonra talált Kecskeméten. Visszajelzés is ez a város számára arról, hogy érdemesnek találják nálunk is jelen lenni. „Utakat, lehetőségeket, perspektívákat nyit ez a szakmai közösség előttetek” – fordult a jelen lévő diákokhoz a polgármester, azt kívánva nekik, a program segítsen kibontakoztatni nekik a bennük rejlő tehetséget, és megtalálni azt a területet, amelyen igazán hasznos tagjai lehetnek majd nemcsak a gazdasági életnek, hanem az egész társadalomnak.

A FIT szakmai vezetőjeként Constantinovits Milán is abbeli elégedettségének adott hangot, hogy a várossal kölcsönösen fantáziát látnak egymásban. Kiemelte azt a szoros együttműködést is, amelyet a szülőkkel tudtak kialakítani. A jövőre nézve arról beszélt, a következő tanévben lesz teljes a FIT helyi programja; akkor fogják felölelni az egész felső tagozatos, 5–8. osztályos korosztályt. Hosszú távon pedig azt remélik, Kecskeméten is elérhető lesz majd az MCC-s életpálya teljes spektruma.

 
 
 
PROGRAMOK