2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.16. vasárnap
 

Létrejött a Kecskemét Városfejlesztési Alap

 
 
 

A Kecskemét Fejlődéséért Alap a jövőben átalakul. Kecskeméti Vállalkozásfejlesztési Alap néven működik tovább, mellette pedig létrejött a Kecskemét Városfejlesztési Alap. Előbbi 10 milliárdból segíti a jövőben a kis-és középvállalkozásokat, utóbbi pedig 15 milliárdból támogatja az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok felújítását, az új hasznosítási koncepciók bevezetését, illetve az önkormányzati tulajdonú cégek beruházásait.

2017-ben jött létre a Kecskemét Fejlődéséért Alap azzal a céllal, hogy részt vegyen Kecskemét gazdasági fejlesztéseit szolgáló üzleti elképzelések megvalósításában és finanszírozásában. A terveknek megfelelően három év alatt 25 milliárd visszatérítendő támogatásból feltőkésítették az alapot, mely a kis- és középvállalkozások támogatását hivatott szolgálni. Azonban az alap segítségét igénybe vevő cégek száma nem nőtt úgy, ahogy a finanszírozásra szánt összeg, így új konstrukciót dolgozott ki a Városi Alapkezelő Zrt. Ennek lényege, hogy ne csak a kkv-k támogatása valósuljon meg, hanem az önkormányzati cégeké is.

Ehhez azonban több dologra is szükség volt. Egyrészt, meg kellett teremteni a jogi hátteret, egyeztetni kellett a Pénzügyminisztériummal, másrészt meg kellett határozni a régi és az új alap pénzügyi hátterét, vagyis a 25 milliárdos tőke felosztását.

A folyamatok lezajlottak, a közgyűlés elfogadta a javaslatot, melynek eredménye, hogy átalakult a Kecskemét Fejlődéséért Alap, mely Kecskeméti Vállalkozásfejlesztési Alap néven működik tovább. Mellette pedig létrejött a Kecskemét Városfejlesztési Alap. Ami a finanszírozást illeti: a Kormány és a pénzügyminiszter elrendelt 5 milliárd forint visszatérítendő támogatást a Kecskemét Városfejlesztési Alap létrehozása érdekében, valamint elrendelt egy 10 milliárdos tőkeleszállítást a Kecskeméti Vállalkozásfejlesztési Alapnál. Így a kis- és középvállalkozásokat támogató alap a jövőben 10 milliárdból, az önkormányzati cégeket segítő alap pedig 5+10, vagyis 15 milliárdos visszatérítendő támogatásból működik a jövőben.

 
 
 
PROGRAMOK