2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.16. vasárnap
 

Elfogadták a buszok arculatára vonatkozó előterjesztést

 
 
 

A csütörtöki közgyűlésen döntötték el, hogyan fognak kinézni Kecskemét új autóbuszai. Az arculati tervek a már meglévő buszok letisztult, ezüstszürke alapszínét választották.

Eldőlt, hogyan fognak kinézni Kecskemét új buszai. Az önkormányzat még tavaly kérte fel a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.-t, hogy készíttessen egységes arculati tervet, amely jól alkalmazkodik a már meglévő 25 Mercedes busz ezüstszürke fényezéséhez.

A csütörtöki közgyűlésen a képviselők is véleményezték a terveket. Király József (Szövetség a Hírös Városért) módosító javaslattal élt, melyben továbbra is egy arculati ötletpályázat kiírását indítványozta. Olyan, a város marketingje szempontjából is fontos dolgokat szeretne viszontlátni a buszokon, mint például a szecessziós stílusjegyek, amelyek kicsit feldobnák ezeknek az „utcabútoroknak” a szürke egyhangúságát.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tisztázta: a letisztult, minimál, diszkrét, visszafogott arculatot ő kezdeményezte, mert ez jól illeszkedik a város mértéktartásához.

Dr. Homoki Tamás alpolgármester válaszában a marketing szempontoknál fontosabb érdeknek tartotta, hogy a közlekedési eszközök ne vonják el a közlekedők figyelmét a KRESZ szabályainak betartásától, ne hordozzanak olyan információkat, amelyek fogva tartják a tekintetet. A poligon kecske pedig véleménye szerint olyan fiatalos lendületet tükröz, amely alkalmas a közösségi közlekedés megújulásának megjelenítésére.

Lejer Zoltán, a Szövetség frakcióvezetője az előterjesztést elfogadásra tökéletesnek tartotta, de nyugat-európai példákat hozott arra, hogy a buszok, villamosok kiváló reklámfelületek, és ő nem félne ilyen célra is használni a közlekedési eszközöket.

Gulyás Zoltán (Szövetség a Hírös Városért) vicces zárszóként azt kívánta mindehhez hozzáfűzni, hogy igenis egy busz legyen feltűnő, ne olvadjon bele a szürke aszfaltba, messziről is jól látható legyen, hogy jön – és kutatások bizonyítják, hogy nem a vörös, hanem a narancssárga az a szín, amelyet mindenki észrevesz.

A vitát követően Király József módosító indítványára 2 tartózkodás mellett 9 igen és 10 nem szavazat érkezett, az előterjesztést pedig 14 igen, 5 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.

Ennek értelmében a buszok hátulján Kecskemét címere, oldalán pedig a város kabalafigurája, a poligonkecske lesz látható a közlekedési központ logója mellett. A járművek ezen felül a „könnyedén és kényelmesen” szlogent is hirdetni fogják.

 
 
 
PROGRAMOK