2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.16. vasárnap
 

Döntött a közgyűlés: Költségvetési támogatással épülhet a kórházi körforgalom

 
 
 

Hosszas vita bontakozott ki a közgyűlésben a kórház közelébe tervezett körforgalom építés ügyében. Miközben a városvezetés forgalomszervezési és ráfordítási szempontból is gazdaságos és megtérülő befektetésről beszélt, addig az ellenzék szerint nem kellene támogatni a beruházást, mivel az elsősorban a parkolóházat építő cég érdekeit szolgálja.

A közgyűlés tárgyaltelőterjesztés alapján 220 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat a Nyíri út – Akadémia körút – Csabay Géza körút kereszteződésének körforgalommá alakításához. Az új háromszintes, 417 férőhelyes kórházi parkolóház építéséhez kapcsolódó projekt összköltsége mintegy 800 millió forint.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint az előterjesztést hosszas előkészítő munka előzte meg, és végül a város számára előnyös megegyezés jött létre, hiszen a költségek 75%-át a kivitelező viseli, a költségvetést csak 25 százalékban terheli meg a projekt.

Az ellenzék nem értett egyet azzal, hogy a város támogatja a projektet. Király József úgy fogalmazott, hogy egy magánberuházás-támogatásnak nincs helye a költségvetésben. A képviselő arra utalt, hogy szerinte azért van szükség a csomópont átépítésre, mert a parkolóház aljába tervezett üzletek forgalmat fognak generálni.

A vitába bekapcsolódó dr. Homoki Tamás alpolgármester szerint jó üzlet a város számára az, hogy a csomópont átépítésének költségét 75 százalékban a befektető állja. A városvezető szerint a kereszteződés átépítését így is, úgyis meg kellene oldani, hiszen annak egy-egy ágán naponta 10.500 jármű halad át. Csak később a városnak kellene biztosítania ehhez a 800 millió forintot

Az ellenzék részéről dr. Vancsura István a körforgalom magas kiépítési költségét kifogásolta, bár később kiderült, ebben a közmű-kiváltások, járdasziget-építések, illetve a gyalogátkelők is benne vannak.

A vita lezárásaként végül a közgyűlés 15 igen és 6 tartózkodás mellett megszavazta, hogy az önkormányzat 220 millió forinttal járuljon hozzá a kórház közelébe tervezett körforgalom megépítéséhez.

 
 
 
PROGRAMOK