2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.16. vasárnap
 

Tanácsadó testületek jönnek létre a választókerületekben

 
 
 

14 tanácsadó testület segíti a jövőben az önkormányzati képviselők munkáját a választókerületekben. A tagok kiválasztásának mikéntjén hosszasan vitatkoztak ma az ellenzéki és a kormánypárti képviselők. Végül, a polgármester vállalásának köszönhetően, sikerült mindenki számára elfogadható megoldást találni.

14 tanácsadó testület létrehozásáról döntött a közgyűlés csütörtökön. A minimum 11, maximum 21 tagból álló bizottságok az önkormányzati képviselők munkáját segítik majd a választókerületben.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arról beszélt, hogy a tanácsadó testületnek nem kifejezetten csak az a feladata, hogy a költségvetésben jóváhagyott forrást felossza, hanem az egyéni választókerületet érintő ügyekben javaslatot tehet, véleményt fogalmazhat meg az elnök részére, aki a közgyűlés számára ezeket a javaslatokat továbbítja.

Az ellenzék és a kormányoldal hosszasan vitázott azon, hogy miként álljanak fel ezek a testületek. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői azt kifogásolták, hogy a tagokat pályázat útján választanák ki, és nem a képviselők döntenének a személyükről. Ezt saját hatáskörük csorbításaként értelmezték.

,,Most mi, a Szövetség képviselői nem a tanácsadói testületet vitatjuk. Itt két malomban őrlünk. Az elintézési módját. Miért kell neki pályázni például? Ezelőtt 5 évvel, amikor Önök voltak mindegyik választókörzetben, miért nem kellett tanácsadói testület? Tudja, miért nem? Mert nekem is, mint helyi képviselőnek, megvannak az utcabizalmijaim, akik nekünk dolgoznak"- mondta Dobos József önkormányzati képviselő.

Szőkéné Kopping Rita pedig egyenesen elfogadhatatlannak tartotta az előterjesztést.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy ez idáig az egyéni képviselő nem dönthetett a saját választókerületében jóváhagyott összegről. A pénzügyi bizottságon is át kellett mennie a javaslatnak, mielőtt a polgármesterhez került.

,,Most Önök jóváhagyhatják és tehetnek javaslatot, nincs benne bizottsági döntés, hogy mire költik a forrást. Hanem utána a polgármester jóváhagyja azt a döntést, amit az egyéni választókerület a vezetőjével, a testületével javaslatként megfogalmaz. Ha ennél demokratikusabb dolgot el tudnak képzelni, és ennél jobb megoldást, akkor én azt várom, de jelen pillanatban Önök rúgják két lábbal szét a demokráciát" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Pászti András kifejtette, hogy tapasztalatai szerint a képviselői munkát jelentős mértékben segíti a tanácsadó testület.

Bodrozsán Alexandra szerint az egyik mondat az előterjesztésben civilellenes, mert azt mondja ki, hogy nem lehet tanácsadó testületi tag olyan személy, aki nem lakik a választókörzetben. A képviselő attól tart, hogy ez a mondat kizárja a pályázatból azoknak a civil- és sportszervezeteknek, iskoláknak a vezetőit, akik az adott körzetben tevékenykednek, de máshol laknak.

A polgármester válaszként azt hangsúlyozta, hogy a tanácsadó testületek ülései nyilvánosak, így bárkinek lehetősége van véleményt nyilvánítani. Azt viszont nem lehet elvárni, hogy egy iskolavezető az intézményének megítélt összeg mértékéről döntsön.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester előterjesztőként vállalta, hogy a napirend tárgyalását rövid szünettel szakítsák meg, és keressenek a felmerülő problémára mindenki számára elfogadható megoldást.

A végén 21 igennel megszavazták, hogy a tanácsadó testületbe pályázat útján vagy a választott képviselő javaslata alapján kerüljenek be a tagok.

 
 
 
PROGRAMOK