2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.16. vasárnap
 

Ismét Hosszú Katinkával rajtolt az Univer24

 
 
 

Szombaton délelőtt elkezdődött az „Univer24 – Az úszás ünnepe”című 24 órás rendezvény a Kecskeméti Fürdőben, melyre idén hatodik alkalommal került sor. Ezúttal 2600 induló vett részt a sporteseményen, amelynek megnyitójáról ezúttal sem hiányozhatott Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó sem.

Néha úgy gondoljuk, hogy 24 óra az nem is olyan sok idő. Azonban, ha 24 órás úszásról van szó, akkor az már jelentős időmennyiség. Márpedig az „Univer24 – Az úszás ünnepén” a legkitartóbbak egy teljes napon keresztül róják a hosszokat faltól falig a Kecskeméti Fürdőben. Közülük a legjobbak annyit úsznak egy nap alatt, hogy azzal Kecskemétről Budapestre is elérnének. Szombat este mellettük váltóverseny kezdődik, amelyen a legalább 6 fős csapatoknak 12 órán keresztül kell folyamatosan úszniuk.

Akik már rutinos résztvevői az eseménynek, azok tudják, hogy az úszás mellett igazán különleges élményben is részük lehet, ugyanis háromszoros olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok, valamint világcsúcstartó úszóval is találkozhatnak. Hosszú Katinka ugyanis ötödik alkalommal vett részt az eseményen és a megnyitó után a számára fenntartott 4-es pályán ő maga is teljesített pár hosszt a többi úszóval közösen a medencében. Utána pedig készségesen osztotta az aláírásokat a fiataloknak és természetesen a közös képek sem maradhattak el.

„Nagyon gyorsan elszállt ez az öt év. Köszönöm Kecskemét városának, hogy ilyen eseményekkel népszerűsíti az úszást. Tudom, hogy milyen érzés idejárni versenyezni, hiszen már több mint 20 éve volt, amikor gyerekként ebben a városban versenyeztem a legtöbbet, még a másik uszodában. Biztos, hogy nem lennék az az ember, aki vagyok, ha nem úsztam volna. Örülök, hogy itt lehetek és hasonló élményeket kívánok minden gyereknek, aki itt van” – mondta a világklasszis úszónő megnyitó beszédében.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte, hogy milyen fontos az egészségre nevelés és annak is örül, hogy kihasználják az uszodát hasonló rendezvényekre, hiszen már hatodik alkalommal rendezik meg az Univer24, Az úszás ünnepe eseményt.

„Lassan 10 éve, hogy a kecskemétiek ezt az uszodát használhatják, de fontos, hogy ki is legyen használva, az ehhez hasonló rendezvényekre. Fontos, hogy minél többen örömüket leljék ebben az uszodában és minél egészségesebbek legyünk” – árulta el az alpolgármester.

Szenes Márton a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy évről-évre biztosítja ez a rendezvény, hogy az egész országba és a határokon túlra is elvigye a Kecskeméti Fürdő jó hírét, ami mára Magyarország egyik legjobb uszodája lett.

A megnyitó után szinkronúszó bemutatót láthattak a résztvevők, majd 11 órától Hosszú Katinka és az első úszók vízbe csobbantak, amivel elkezdődött a vasárnap délelőttig tartó visszaszámlálás.

A résztvevők továbbá találkozhattak Sportos Pistával, Erős Pista unokaöccsével is, aki mozgásra és sportolásra ösztönöz mindannyiunkat. Ráadásul a segítségével értékes labdás nyereményeket is nyerhettek a legszerencsésebbek.

Egy biztos, ha itt nem is állna mindenki mellé a szerencse, az eseménnyel mindenki nyer, kicsik és nagyok egyaránt. Remélhetőleg a 2600 induló a továbbiakban is viszi az esemény jó hírét és felhívja a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára.

 
 
 
PROGRAMOK