2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.20. csütörtök
 

Zöld távhő megújuló energiával

 
 
 

Átfogó fejlesztés a hírös város távhőszolgáltatásában címmel tartott szakmai rendezvényt a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. kedden az Aranyhomok Szállodában. A résztvevők a cég zöld fejlesztési projektjeiről, a faalapú biomassza hasznosításának lehetőségeiről hallhattak előadást, valamint megtudhatták azt is, hogyan lehet a távhővel hozzájárulni a levegő tisztaságához.

Zöld úton Kecskemét. Ez volt a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. fórumának központi gondolata, ahol az érdekelt feleknek, a tulajdonosi, társasházi képviselőknek, illetve a fogyasztóiknak mutatták be, hány fontos döntés és lépés kellett ahhoz, hogy idáig eljussanak a fejlesztésekben.

A vendégeket Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte, összefoglalta a cég eddigi működését, melynek tükrében még látványosabb az innováció, a fejlesztések minősége. Az ügyvezető a Zöld Pályázatokról, megvalósításuk folyamatáról, a célokról és a várható eredményekről beszélt, kiemelte, a fejlesztések egyik legfontosabb eleme a Mindszenti körúton épülő új biomassza alapú fűtőmű, melynek köszönhetően a szolgáltatás nem csak hatékonyabb, de jóval környezetkímélőbb is lesz.

Faapríték alapú hőtermeléssel évente 13 millió köbméterrel kevesebb gázra van szükség, és 23 000 tonnával csökken a CO2 kibocsátás. A társasházak eltérő igényeinek kielégítése érdekében 52 db felhasználói hőközpont létesül (egy hőközpont 30-60 lakás fűtési és használati melegvíz hőszükségletét látja el), a Szultán utcai, a Mindszenti körúti és a Széchenyivárosi fűtőmű hatékonyabb együttműködése érdekében pedig új fűtőművi csővezeték rendszer kiépítése és korszerű keringető szivattyúk állítása valósul meg.

A faalapú biomassza hasznosításának lehetőségeiről dr. Bárány Gábor, a KEFAG Zrt. osztályvezetője tartott előadást. Elmondta, a tervezett fűtőműben aprítékot tüzelnek el, mely elsősorban erdőgazdálkodásból származik. Olyan meglévő melléktermékek ezek, melyeket jelenleg nem, vagy nem kellőképpen hasznosítanak. Kiemelte, ez nem jelent többlet fakitermelést, ugyanis a hagyományos erdőgazdálkodási eljárások során keletkező faanyagok (vágástéren maradt gallyak és tuskók, valamint a faipari üzemeinkben keletkező szélanyag) hasznosítása történik.

- Gazdaságos energia úgy lesz belőle, hogy csökkentjük a szállítási távolságot. Vagyis arra törekszünk, hogy minél közelebb lévő forrásokból tudjuk beszállítani a faaprítékot. Minél jobban le tudjuk csökkenteni a szállítási távolságot, annál előnyösebben tudjuk felhasználni ezt az anyagot, annál kisebb lesz az energiakör, amit használunk – hangsúlyozta dr. Bárány Gábor, akinek előadása után Beliczay Erzsébet építészmérnök, környezetvédelmi szakértő tartott prezentációt.

A Levegő Munkacsoport korábbi elnöke kiemelte, a távfűtés újra reneszánszát éli, Kecskeméten pedig erre a biomassza jelenti a megoldást.

Az Európai Unió előírta, és minden tagország el is fogadta, hogy új épületnél nem csak meg kell felelni bizonyos hőtechnikai előírásoknak, hanem 25%-ban megújuló energiát is kell biztosítani. Ez lehet napelem, hőszivattyú, de lehet távfűtés is. Ha pedig olyan szolgáltató biztosítja az utóbbit, ami biomasszát vagy más megújuló biomasszát hasznosít, akkor ez a követelmény automatikusan teljesül is.

 
 
 
PROGRAMOK