2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.04. szerda
 

Városi Civil Fórum – tizenötödik alkalommal

 
 
 

A Nemzeti Összetartozás Éve és a Városi Civil Kerekasztal delegáltjainak megválasztása állt 15. Városi Civil Fórum középpontjában kedden a Megyeházán. A rendezvényen dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott előadásában arról szólt: a nemzet jövője soha ne legyen pártpolitikai kérdés és ne tudja megosztani a közösséget.

„Az elmúlt tizenöt év bizonyította, hogy az együttműködésnek ez a formája hosszútávon képes összefogni a helyi civil szervezeteket” – köszöntötte a Városi Civil Kerekasztalt, illetve a fórum résztvevőit Engert Jakabné alpolgármester. Mint mondta, a civil szervezetek meghatározó erőt képviselnek a városban, kitartóan, elkötelezetten végzik tevékenységüket, szorosan kooperálva egymással, párbeszédben az önkormányzattal. Arra biztatta őket, a jövőben is vegyenek részt a bizottságok munkájában, és éljenek javaslattételi lehetőségeikkel.

A Városi Támogatási Program kapcsán úgy fogalmazott, hamarosan a közgyűlés elé kerül az az elképzelés, mely szerint az ennek keretében rendelkezésre álló források hetven százaléka marad közvetlenül szabadon elérhető a civil szervezek számára, a fennmaradó harminc százalékának felhasználása pedig a választókerületi tanácsadó testületek hatáskörébe kerül.

A civil szervezetek erejére apellált Gaál József alpolgármester, amikor köszöntőjében a város környezetvédelmi programja fő célkitűzéseinek ismertetésén túl kéréssel fordult a jelenlévőkhöz: szemlélet- és tudatformálással próbálják minél szélesebb körben eljuttatni az emberekhez a program fontosságát.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke egy Fodor Ákos-sorral bátorította a civileket: „Mindünk anyaga sugárzó lehetne, ha mernénk hasadni.” Mint mondta, a megyei önkormányzat karakteresen kíván fordulni a civilek felé, mert tevékenységük erőteljes és napi szinten szükséges, különösen a kistelepüléseken.

A rendezvény meghívott vendégeként dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a Nemzeti Összetartozás Éve apropóján szólt a jelenlévőkhöz. Olyan kérdésekkel szembesítette őket, mint például mit jelent a 21. században a nemzeti szolidaritás, a közös identitás, hogyan tudja szabadon megélni az önazonosságát valaki, éljen bárhol is a nagyvilágban, illetve hogyan tudjuk meghaladni a 20. századot, és elérni azt, hogy ne úgy tekintsen ránk a külvilág, mint akik egy nemzeti sorstragédiát feldolgozni nem tudó nép vagyunk.

„Éppen a mai napon küldöm tovább az európai parlamenti delegációnkhoz azt a határozattervezetet, amelyben az őshonos kisebbségekre vonatkozó szabályokkal foglalkozom” – jelentette be a programon Szili Katalin annak kapcsán, hogy vajon az Európai Unió számára miért nem fontos az a több mint 50 millió ember, akik a saját szülőföldjükön élnek úgy kisebbségi közösségekben, és szeretnék a saját nemzeti identitásukat megőrizni.

A miniszterelnöki megbízott előadása végén útravalóul azt tanácsolta a civileknek: repüljenek „V” alakban, mint a vadlúdcsapatok, amelyek egymás szárnycsapásainak felhajtó erejét kihasználva együtt messzebbre jutnak, mint ha külön-külön indulnának útnak.

A program folytatásában a Városi Civil Kerekasztal és a szakmai kerekasztalok számoltak be 2019. évi munkájukról, új delegáltakat választottak, és ismertették a kerekasztal 2020. évi terveit is.

 
 
 
PROGRAMOK