2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.05. csütörtök
 

Jelentős mértékben járul hozzá Kecskemét a központi költségvetéshez

 
 
 

A központi költségvetésből támogatásként visszaosztott összeg aránytalanságára hívta fel az Országgyűlés gazdasági bizottságának figyelmét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a bizottság szerda délelőtti, Kecskemétre kihelyezett ülésén. Emellett javaslatot tett a személyi jövedelemadó helyben maradó részének visszaállítására is.

Nagyságrendileg 300 milliárd forintot termel meg adóként Kecskemét a központi forrás számára, és ebből állami támogatásként 5,1 milliárd forintot kap vissza – osztotta meg saját kalkulációját Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagjaival szerda délelőtt a kecskeméti Városháza dísztermében, ezzel érzékeltetve, mennyire nincs arányban egymással a helyben megtermelt GDP és a visszaosztott kormányzati támogatás. Mint elmondta: a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. által nyilvánosságra hozott adatokból kiindulva, a városban jelenlévő valamennyi vállalkozáshoz arányosítva számolta ki ezt az összeget.

A helyi iparűzési adó kérdésköre kapcsán Szemereyné Pataki Klaudia annak a véleményének adott hangot, hogy ha ezt az adónemet kiemelik az önkormányzatok finanszírozási környezetéből, az az önkormányzatok működésképtelenségét vonja maga után. Annak megoldására, hogy e helyett mire tudnak támaszkodni, azt a javaslatot tette, hogy a személyi jövedelemadó helyben maradó része újra jelenjen meg a szabályozási környezetben. Ez ugyanis „sokkal jobban szolgálja a régió és a lakosság céljait, lokálpatrióta szemléletű, a megtermelt jövedelem helyben maradó részéből gazdálkodik az a közösség, amelyik itt él” – fogalmazott Kecskemét polgármestere.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának kihelyezett ülésén Szemereyné Pataki Klaudia egyébként arról tartott prezentációt, hogy milyen hatásai voltak a Daimler AG beruházásának Kecskemét gazdasági fejlődésére. A polgármester hangsúlyozta, a német cég indukálta fejlődés azonban kevés lett volna az azóta elért kimagasló helyi eredményekhez, ezekhez nélkülözhetetlenül hozzájárultak a kormány Kecskemétet segítő intézkedései, forrásai is.

„Nagyon köszönjük azokat a szemléletes adatokat, amelyek azt igazolták, hogy egy beruházás, egy fecske mégiscsak képes nyarat csinálni, de csak úgy, hogy ha meg van teremtve az a környezet, amelyben a beszállító cégeknek is megvan a letelepedési lehetőségük és a fejlesztés lehetőségük" – értékelte a polgármesteri beszámolót Bánki Erik. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke gratulált az elért eredményekhez, követendő példának nevezte a Kecskemét 4.0 programot, és üdvözölte, hogy a város vezetése a következő évek fejlesztéseire vonatkozóan is komoly terveket dolgozott ki.

 
 
 
PROGRAMOK