2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.08. vasárnap
 

A "feltámadás bora" került az asztalra a II. Kárpát-medencei Borrendek Találkozóján Kecskeméten

 
 
 

24 magyarországi és 2 határon túli borrend (Szerbia, Szlovákia) képviseltette magát II. Kárpát-medencei Borrendek Találkozóján szombat este Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Magyarországon 48 borrend van, közülük 38 magyarországi, 10 pedig határainkon túli. Szombat este közülük huszonhat borrend vett részt a II. Kárpát-medencei Borrendek Találkozóján, ahol Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt az esemény vendége.

A vendégek elénekelték a Magyar és a Székely Himnuszt, majd Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke, az est házigazdája köszöntötte a vendégeket.

- Miért alakult a Magyarországi Borrend? Azért, hogy kifejezésre juttassuk összetartozásunkat. Magában a szakmában, de magában a nemzetben is. Mi a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége, szeretnénk ezt az összetartozást kifejezésre juttatni. Mert mi a bor? Azon túlmenően, hogy élvezeti cikk, összetartja, építi a barátságot - mondta Koczor Kálmán, hozzátéve, a cél a kulturált borfogyasztás, a kultúra ápolása.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Hamvas Béla munkásságával indította köszöntőjét, megidézve a borfilozófus gondolatait, mely szerint alkalomhoz illően többféle bor létezik: henyélő bor, kacér bor, mesélő bor, tragikus bor. Kiemelte, Hamvas hangsúlyozza, a legnagyobb érzéketlenségre vall, nem az alkalomhoz illő bort inni.

- Milyen, alkalomhoz illő bort tegyünk tehát az asztalra az Úr 2020. esztendejében? - tette fel a kérdést Kövér László, majd történelmi viharainkat áttekintve, a magyar nép újra és újra talpra állását megidézve arra jutott, hogy a feltámadás bora lenne a leginkább alkalomhoz illő.

- Ha van sikerágazat a rendszerváltoztatás ellentmondásos történetében, akkor az a borászat. És mindez a magyar borászoknak köszönhető. Azért lehet ma este a feltámadás bora az asztalunkon, mert az elmúlt évtizedekben feltámadtak borászaink, ott voltak a szőlőkben és pincékben, és voltak elkötelezett emberek, akik megőrizték és újjáteremtették a borkultúrát a Kárpát-medencében - hangsúlyozta Kövér László.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a vendégeket, és a megye borászatáról elmondta, megyénk az ország legnagyobb bortermő területe, ahol a legtöbb bor készül. Ezek döntő többsége pedig nagyon finom, illatos, üdítő jelleggel bíró italok. De kiemelte - felsorolva megyénk értékeit -, nem csak a bor tesz boldoggá Bács-Kiskunban, hanem a rengeteg érték, ami jelen van, és a vendégszerető emberek.

Gaál József Kecskemét alpolgármestere elmondta, bár ma nem a szőlészet és borászat jellemző Kecskemétre, de kecskeméti szakembereknek, szőlőnemesítőknek is köszönheti a mai szőlőtermelés és borkultúra, hogy él és virágzik.

- A mai összejövetel ünnepe lehet azoknak, akik verejtékes munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a végén a csillogó nedű a poharakba kerüljön, és aminek kellő mennyiségű elfogyasztása után mindenki boldoggá válik és a barátságok erősödnek - mondta Gaál József, köszönetet mondva mindenkinek, aki a borkészítés folyamatában részt vesznek.

A vacsora előtt Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke életműdíjat adott át Óhegyi Jánosnak, a Custodes Vinorum Villányi Borrend alapító tagjának.

 
 
 
PROGRAMOK