2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.13. péntek
 

Polgármesteri közlemény: ezt kéri a városi operatív törzs a kecskemétiektől

 
 
 

Ahol a család meg tudja oldani a gyerekek otthoni felügyeletét, ott a gyereket ne vigyék közösségbe! A hétköznapokban csak annyi személyes kontaktus legyen, amennyi feltétlenül szükséges a napi munkába járáshoz, a bevásárláshoz - többek között ezekre is figyelmeztet mai közleményében Kecskemét polgármestere.

Csütörtökön létrehoztuk a Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzset. A grémium tagjai: a polgármester és közvetlen munkatársai, a járási népegészségügy, a rendőrség, a városrendészet, a polgárőrség, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, a katasztrófavédelem, a tankerület és a megyei kórház képviselői. Az operatív törzs tagsága a jövőben kibővül a honvédség, a kormányhivatal és a szakképzési centrum képviselővel.

Az operatív törzs meghozta első döntéseit:

-A tömeges megbetegedések megelőzésének leghatékonyabb módja a kockázati tényezők minimalizálása. Ennek érdekében folyamatosan hangsúlyozni kell az személyes felelősségteljes magatartás fontosságát.

-A ma éjszaka megjelent kormányrendeletben szerepel, hogy a Kína, Olaszország, Irán és a Koreai Köztársaság területéről hazaérkezett magyar állampolgárok orvosi vizsgálaton esnek át. Amennyiben nem merül fel náluk a koronavírus fertőzés gyanúja, akkor hatósági házi karanténba kerülnek. Ebben az esetben a helyi önkormányzat feladata gondoskodni ellátásukról (pl. szükséges élelmiszer, gyógyszer). E feladatban elsődlegesen az egészségügyi és szociális alapellátásban dolgozók, nagyobb esetszámnál a városrendészet, a polgárőrség és a karanténban lévők ellenőrzését végző rendőrség működik közre. A következő napokban megtörténik az ellátási feladattal kapcsolatos intézkedések kidolgozása.

-Az operatív törzs felhívja az érintettek figyelmét, hogy akik a hatósági házi karanténnak nem vetik alá magukat, ezzel járványügyi szabályszegést követnek el, ami elzárással büntetendő.

-Az operatív törzs kéri a kecskemétieket, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne utazzanak külföldre. Amennyiben mégis megteszik, akkor hazaérkezésük után maradjanak otthonaikban két hétig. Kéri továbbá a munkáltatókat, hogy dolgozóik esetében vezessék be ezt az intézkedést.

-Az operatív törzs javasolja az önkormányzati fenntartásban működő óvodák és bölcsődék esetében, hogy ahol a család meg tudja oldani a gyerekek otthoni felügyeletét, ott a gyereket ne vigyék közösségbe. Amennyiben a gyermek vagy az intézmény munkavállalója családjában légúti megbetegedés tünetei jelennek meg, abban az esetben sem az érintett gyerek, sem pedig az intézmény munkavállalója ne menjen az óvodai, illetve bölcsődei közösségbe.

-A jövőben a hiteles és minél szélesebb körű tájékoztatás kerül középpontban. A város honlapján és az internetes médiafelületeken megjelenő banner tartalmazza az aktuális információkat, linkeket.

-A közintézmények bejáratánál a megelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagok kerülnek kihelyezésre. Továbbá magyar és 2 idegen nyelvű tájékoztató kerül megküldésre a kecskeméti szálláshelyek üzemeltetői részére.

Hirdetés[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

-Fel kell venni a kapcsolatot a Kecskeméten működő egyházakkal és felhívni a figyelmüket a kormány által elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedésekre, valamint az operatív törzs által megfogalmazott helyi ajánlásokra.

Az operatív törzs döntésein túlmenően megfogalmazódott: városunkban még nem ütötte fel a fejét a betegség, és fontos, hogy a tömeges megbetegedés a későbbiekben is elkerülhető legyen. Pánikra nincs ok, a feladat az, hogy mindenki személyes felelősséggel kezelje a helyzetet.

A hétköznapokban csak annyi személyes kontaktus legyen, amennyi feltétlenül szükséges a napi munkába járáshoz, a bevásárláshoz. Kerüljük a tömeget! Az alapvető higiénés szabályokat be kell tartani.

A háziorvosokat arra kérjük, hogy munkaidőben legyenek elérhetők, akár a vonalas szám átirányításával. Délután 16 óra és reggel 8 óra között a háziorvosi ügyeletet kell hívni, rosszullét esetén pedig a mentőt.

A város honlapján megtalálható lesz a Nemzeti Népegészségügyi Központ által összeállított „Útmutató gazdálkodó szervezetek számára a kulcsfontosságú infrastruktúra, és a kritikus erőforrások folyamatos biztosításának tervezéséhez pandémia idején” szakmai anyag, amely a gazdasági társaságoknak nyújt segítséget.

Az operatív törzs tagjait arra kértem, hogy a folyamatosan változó helyzetre való tekintettel legyenek elérhetők és készüljenek fel arra, hogy akár egy órán belül össze kell hívni az ülést. Mindannyian együttműködésükről biztosítottak. Kérem a kecskemétieket, hogy folyamatosan tájékozódjanak, mégpedig hiteles forrásból. Vigyázzanak magukra és egymásra, mi ebben tudunk segíteni.

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

 
 
 
PROGRAMOK