2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.15. vasárnap
 

Megnyílt a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

 
 
 

Bár a koronavírus miatt le kellett mondani a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé megnyitóját, a tárlat mától látogatható a kecskeméti Cifrapalotában. Az alkotóknak idén az eucharisztia, vagyis az úrvacsora témáját kellett feldolgozniuk. Mivel műfaji meghatározás nem volt, így igazán változatos lett a kiállítási anyag.

Hegyvári Bernadett üvegművész alkotása nyerte idén a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét. A szemlére 250 művész adta be több mint 300 munkáját, amelyből a biennáléra 169 alkotás került be.

„Az ikonográfia nem az ikonfestészetet jelenti, mint ahogyan azt sokan hiszik, hanem a műalkotások tartalmával foglalkozik. A keresztény jelző pedig arra utal, hogy az európai művészet nagy időszakaiban alapvetően a keresztény tematika volt jellemző, gondoljunk csak a leghíresebb alkotásokra. Annak idején, amikor életre hívtuk a biennálét, az motivált, hogy mi lenne, ha a kortárs művészetben is visszaidéznénk egy kicsit ezt. Többségében nem liturgikus alkotásokat, tehát nem templomba való dolgokat látunk, hanem inkább olyan alkotásokat, amelyek valamiképpen reflektálnak a mai kor problémáira. De természetesen olyan művek is helyt kaptak a tárlaton, amelyekben a kenyér és a bor kap szerepet, vagy az ég és a föld közötti kapcsolat, az istennel való kapcsolat keresése, amely a ma emberének is komoly problémája” – mondta el ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, a kiállítás kurátora.

A biennálé idén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik, ezért a téma az eucharisztia, az úrvacsora volt, ebben alkottak a kortárs művészek. A tárlaton találhatók textilek, fa- és kőszobrok, érmék, üveg- és zománcművészeti alkotások, grafikák, festmények. A biennálé első kilenc alkalma során összesen 1105 alkotást állítottak ki a szervezők, ami jól mutatja, hogy mennyire hiányzott egy ilyen sorozat a magyarországi kiállítási palettáról.

 
 
 
PROGRAMOK