2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.19. csütörtök
 

Öt főben maximalizálták az óvodai csoportok létszámát

 
 
 

Az óvodások és bölcsődések csökkentett létszámú felügyeletével kapcsolatosan hozott döntéseket kedden a Városi Operatív Törzs. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nyilatkozott is ezekről a Kecskeméti Televíziónak.

Tisztelt Kecskemétiek!

A mai napon a Városi Operatív Törzs egyik szekcióülése az óvodások és bölcsődések csökkentett létszámú felügyeletével kapcsolatosan hozott döntéseket. Ennek szükségességét az indokolja, hogy március 18-tól, azaz holnaptól a bölcsődékben és óvodákban rendkívüli szünet lesz.

Nagyon köszönöm a szülőknek, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a gyermekek otthoni felügyelete érdekében, így a kecskeméti óvodák már jelenleg is csökkentett gyermeklétszámmal működnek. A holnapi napon a 2918 óvodás gyerekből mindössze 116 gyermekről kell gondoskodni az intézményekben. A bölcsődék tekintetében a 846 felvett gyerekből 41 kicsi esetében kérték a szülők az ellátást. Ismételten köszönöm a kecskeméti szülők segítségét, felelős magatartását.

– A 116 óvodás felügyeletére városszerte 9 óvodát jelöltünk ki. Ezek: Forradalom utcai, Kandó Kálmán utcai, Mátis Kálmán utcai, Árpádvárosi (Csigabiga), Hosszú utcai, Egyetértés utcai, Bíró Lajos utcai, Lánchíd utcai, Csokor utcai óvodák.

– Az egy csoportban felügyelhető óvodások számát 5 főben maximáltuk. A kijelölt óvodák csoportszobáinak száma ezt fennakadás nélkül lehetővé teszi. Egy esetleges későbbi létszámváltozás esetén az óvodavezetők a fenti elvek mentén tudnak további csoportszobákat, intézményeket kijelölni.

– A gyerekek fogadása és hazaadása a már bevezetett zsiliprendszerben történik.

– A csoportszobai játszóeszközöket naponta fertőtleníteni kell.

– Az ügyeletes óvodák kültéri játszóeszközeit a Városüzemeltetési Kft. fertőtlenítse le.

– Meg kell vizsgálni a beltéri UV-fényes fertőtlenítés lehetőségét az ügyeletes óvodákban.

– Az óvodákban mérjék fel az óvodai ellátást nem kérők körében az ebéd elvitellel történő biztosítása iránti igényeket.

– Az óvodavezetőkkel abban maradtunk, hogy az óvónők és dajkák közül nem végeznek munkát azok, akik idősebbek, krónikus betegek, vagy kisgyermekesek. Otthon maradásuk az éves fizetett szabadság terhére történik. A többi dolgozó látja el a gyerekek felügyeletével kapcsolatos teendőket. A jelenleg szabadságon lévőket lehet a nyár folyamán aktivizálni az óvodai rendszerben, tekintettel arra, hogy a járvány lecsengését követően erre az évre várhatóan megváltoznak a szokásos szabadság igénybevételi lehetőségek.

– A magánóvodáknak javasoljuk, hogy szintén 5 főben korlátozzák a csoportlétszámokat. Ha szükséges, biztosítjuk számukra is az étkeztetés megoldását.

– A bölcsődék tekintetében 846 felvett gyerekből 41-en kérték az ellátást. Az Árpádvárosi bölcsődében (Macskacicó) minden gyerek ellátását meg tudják oldani, szintén 5 fős csoportokban. Az óvodákhoz hasonlóan oldják meg a munkavállalók foglalkoztatását, illetve szabadságolását.

– A nem önkormányzati bölcsődei ellátást biztosító vállalkozásoktól is hasonló intézkedések meghozatalát kérjük.

– Az intézkedések előreláthatóan március 27-ig maradnak érvényben.

Tisztelettel kérem a szülőket, hogy ezt az időszakot ne úgy éljék meg, mintegy egy szokásos szünidőt. Maradjanak otthon, a családtagok csak a lehető legszükségesebb esetekben és időtartamra hagyják el otthonaikat.

Vigyázzanak magukra és egymásra!

Köszönettel:

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

 
 
 
PROGRAMOK