2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.03.26. csütörtök
 

Városrendészek szólítják meg a járókelőket

 
 
 

Az otthonmaradásra és a távoktatásra hívják fel a figyelmet a kecskeméti városrendészek. Elsősorban az idősebb polgárokat figyelmeztetik, hogy lehetőség szerint maradjanak lakásaikban, illetve tájékoztatják őket a Gondoskodó Szolgálat működéséről.

A hétfői havazásban ugyan kevesen jártak vagy üldögéltek Kecskemét közterein, azonban a városrendészeknek így is sok feladatuk van. A kialakult járványügyi veszélyhelyzetben hívják fel a sétálgatók és padokon beszélgetők figyelmét a szükséges teendőkre.

– Elsősorban az időskorúak figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel tartózkodjanak otthon, illetve a fiatalokat szeretnénk megkérni, hogy ne csoportosuljanak itt a főtéren vagy a város bármely területén. Maradjanak otthon, hiszen elviekben digitális tanítás van és ugyanúgy iskolai tanítási napok vannak – mondta el Góbor Elek városrendész a Kecskeméti Televíziónak.

A városrendészek kérnek minden járókelőt, hogy vegyék komolyan a helyzetet, mert csak így lehet javulást elérni. A városi operatív törzs munkáját a szolgálat alatt szóróanyagokkal is segítik. Ezeken tájékoztatják az időseket a lehetséges támogatásokról.

– Elmondjuk nekik, illetve a szórólapon le is van írva nekik – folytatta a Kecskeméti Városrendészet munkatársa –, hogy ha bármiféle ellátásra, gyógyszerre, élelmiszer-ellátásra vagy más egyéb dologra van szükségük, akkor a városnak az erre létre hozott csoportja mellett mi is tudjuk segíteni őket ebben.

Sajnos nem mindenki veszi komolyan a felhívásokat. A városrendészek elmondták, hogy sokan utasítják el a felkéréseket az otthonmaradásról. A fiatalok megértők és együttműködők. Azonban az idősebbek nem fogadják szívesen, ha megmondják nekik, mikor és hol kellene lenniük. A hóesésben ugyan kevesen járnak kint, viszont a jó idő visszatértével újra fennállhat a veszély, hogy sokan töltik majd az időt a köztereken és a padokon.

 
 
 
PROGRAMOK