2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.04.14. kedd
 

Fegyelmezettek voltak a kecskemétiek, csak néhány esetben kellett bírságolni

 
 
 

Az ünnepekre lezárt kirándulóhelyeken nem volt szükség rendőri intézkedésre, viszont szombaton éjjel a járőrök több esetben is helyszíni bírságot szabtak ki, mert az egyik nagyáruház parkolójában kocsikkal gyülekeztek fiatalok - derült ki a polgármester legfrissebb közleményéből. Egy nagyáruház esetében pedig a túl nagy tömeg miatt kellett figyelmeztetni a biztonsági szolgálatot.

Az alábbiakban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közleményét olvashatják:

A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Városrendészet is megküldte a Városi Operatív Törzs számára az ünnepi ellenőrzésekkel kapcsolatos tájékoztatót. Az ellenőrzések során az országos korlátozások és a helyi operatív törzs határozatainak betartását is ellenőrizték.

Az ideiglenesen lezárt területeken – Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Kecskeméti Arborétum, Nyíri erdő – a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályok megsértése miatt nem volt szükség rendőri intézkedésre.

Viszont szombaton az esti, éjszakai órákban a járőrök több esetben is helyszíni bírságot szabtak ki, mert az egyik nagyáruház parkolójában több személygépkocsival fiatalok, fiatal felnőttek gyűltek össze. Ők nem tudták igazolni, hogy a kijárási korlátozásnak megfelelő, alapos okkal tartózkodnak a közterületen.

A rendőrség munkatársai szombaton a Margaréta Idősek Otthonában a kijárási korlátozásokról tartottak tájékoztatást az ott lakók részére, továbbá hangosbemondón tájékoztatták a város lakosságát.

A Kecskeméti Városrendészet a Budai utcai piacnál, a belvárosban, a külső területeken lévő parkokban, a játszótereken tartott folyamatos ellenőrzést, ellenőrizték a térfigyelő kamerákat, a polgárőrséggel közös hangosbeszélőn tájékoztatták a lakosságot, és a rendőrséggel közös éjszakai szolgálatot tartottak.

A piaccsarnokba történő beléptetés során néhány eset kivételével megértették az állampolgárok az időkorlátos vásárlási sávokat. A csarnokba történő belépéskor jellemző volt a szociális távolság be nem tartása.

Egy nagyáruház esetében a túl nagy tömeg miatt figyelmeztetni kellett a biztonsági szolgálatot. Az áruházat a városrendészek később is ellenőrizték, akkor már működött a zsiliprendszer.

A városrendészet munkatársai pótolták a játszótereknél leszaggatott, lezárást jelző szalagokat.

A sétálók, sportolók figyeltek a szociális távolság betartására. A Kápolna réten és a Csalánosi erdőben nem voltak tömegek, az ott sétálók, horgászok jelentős távolságot tartottak egymástól. Nagyszámú futó, kerékpározó volt a városban, legsűrűbben a III. Béla krt. szélén lévő zöldsávon és kerékpárúton. Mindenki igyekezett tartani a szükséges szociális távolságot.

A Homokbánya Zöldváros program keretében kialakítás alatt álló területen nagyszámú fiatal (30-50 fő) gyűlt össze többször is, és használták a még át sem adott, parkot, létesítményeket. A városrendészek több esetben visszatérően ellenőrizték a helyszínt és elküldték az ott tartózkodókat. Kecskemét néhány parkos részén is szükséges volt az ott tartózkodó csoportosulók hazaküldése, ami ellenkezés nélkül megtörtént.

Elmondhatjuk tehát, hogy a kecskemétiek döntő többsége óvatosan, felelősségteljesen töltötte az ünnepeket, amit időseknek, fiataloknak egyaránt nagyon köszönök.

Az ünnep kapcsán is tapasztaltam, hogy a piac, az ottani termékek iránt nagyon nagy az érdeklődés. Ezért kértem a piac vezetését, hogy mielőbb szervezzék meg a házhoz szállítást. Ebben azon önkormányzati cégek, intézmények dolgozói segítenek majd, akiknek jelenleg nincs feladatuk.

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

 
 
 
PROGRAMOK