2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.04.22. szerda
 

Egy Opel Astrával segíti a Gondoskodó Szolgálatot a Tormási Kft.

 
 
 

Egy Opel Astrát kapott használatra Kecskemét önkormányzata az Opel Magyarország felajánlásából, a Tormási Autóház Kft. közreműködésével. Ezzel a felajánlással szeretnék megkönnyíteni a Gondoskodó Szolgálat munkáját, kifejezve nagyrabecsülésüket az önkormányzatok iránt az idősek, rászorulók érdekében tett erőfeszítéseikért.

Boldogan vizsgálták az új gépjárművüket a Kecskeméti Gondoskodó Szolgálat munkatársai kedden délelőtt a Hírös Agóra Kulturális Központ előtt. Az idősek segítésére létrehozott szervezetet az Opel Magyarország a Tormási Autóház Kft. közreműködésével ajándékozta meg egy új Opel Astrával. A március közepén életre hívott szolgálat elsősorban a kecskeméti időseknek, továbbá az otthonukban élő fogyatékos személyeknek, a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, valamint az egészségügyi és szociális ellátásban dolgozóknak nyújt segítséget bevásárlás, gyógyszerkiváltás, csekkbefizetés, meleg ebéd kiszállítás kapcsán. Ehhez nagy segítséget jelent a felajánlott személyautó.

Varga Ildikónak, a szolgálat vezetőjének Tormási Attila ügyvezető mutatta be az új autót, ami számos extrájának köszönhetően nemcsak kényelmes, de a navigálásban is sok segítséget ad a sofőrnek.

- Cégünk az idén lett 50 éves, ez idő alatt mindig segítettünk a városnak - mondta Tormási Attila, a Tormási Autóház Kft. ügyvezetője. - Nagyon fontos számunkra, hogy részt vegyünk Kecskemét életében. Most mindenki a kórházakat támogatja, ezért mi úgy gondoltuk, hogy a gondoskodó szolgálat kevésbé kap segítséget, így esett rájuk a választás.

A Kecskeméti Gondoskodó Szolgálat, létrehozása óta, már több mint 300 idős lakosnak segített. Naponta több tucat kérést kapnak. Általában a mindennapi bevásárlás mellett csekkbefizetéshez és egyéb ügyintézések elvégzéséhez is kérik a segítségüket. Ugyanakkor az sem ritka, hogy olyan bajbajutottak keresik fel a szolgálatot, akiknek azonnali segélyre, élelmiszerre vagy éppen ruhára van szükségük. Az ilyen esetekben a Városi Szociális Közalapítvány is sokszor tud segíteni, de az önkormányzat is összeállított segélycsomagokat, amelyekből szintén kapnak a valóban rászorulók. A Kecskeméten végrehajtott átfogó intézkedési terv meghozta az eredményét.

- Óriási eredmény, hogy a fertőzöttek számát nagyon alacsonyan tudjuk tartani Bács-Kiskun megyében és a városban is - hangsúlyozta az átadáson Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. - Ezért elsősorban a fegyelmezett lakosságnak kell köszönetet mondanunk, valamint az időseknek is, hiszen nekik nagyon nehéz megszokni ezt az új változó környezetet.

A mai adatok szerint jelenleg 23 igazolt COVID-19 fertőzöttet tartanak számon Bács-Kiskunban, ami azt jelenti, hogy megyénk, területét és lakosságát is figyelembe véve az egyik legkevésbé fertőzött része az országnak.

Az Opel Magyarország ezzel a felajánlással megkönnyíti a Gondoskodó Szolgálat munkáját, és ezzel is kifejezi nagyrabecsülését az önkormányzatok iránt az idősek, rászorulók érdekében tett erőfeszítéseikért. A polgármester köszönetét fejezte ki, hiszen az országban elsők között létrejött Gondoskodó Szolgálat számára nagy segítség, hogy a járványhelyzet feloldásáig használhatja a gépkocsit.

 
 
 
PROGRAMOK