2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.04.28. kedd
 

Breaking: a Flisom napelem-paneleket előállító gyárat épít Kecskeméten

 
 
 

A svájci székhelyű Flisom Kecskemétet választotta első magyarországi beruházása helyszíneként. Városunkban 12,5 milliárd forint értékű beruházás keretében napelem-paneleket előállító gyárat létesít - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, a csúcstechnológiát képviselő beruházáshoz, amely kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt, a magyar kormány 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő készpénz-támogatást ad. A miniszter elmondta, a fejlesztés első körben 140 új munkahelyet teremt, a svájci cégvezetés azonban három év alatt a kapacitások megháromszorozását tervezi.

A kecskeméti gyárban a hagyományos napelem-panelek súlyához képest 98 százalékkal könnyebb paneleket állítanak majd elő. Ezeket a rugalmas paneleket tetszőleges méretre lehet majd vágni, minimális súlyuknak köszönhetően pedig közlekedési eszközök, illetve könnyű szerkezetes épületek tetejére is felhelyezhetők lesznek. A fejlesztés azért is kiemelkedő, mert Magyarország energia stratégiájában azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra az országban a villamosenergia-termelés 90 százaléka karbonsemleges lesz. Ezt a célt a kormány napenergia és atomenergia felhasználásával kívánja elérni, utóbbihoz járul a paksi atomerőmű bővítése.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is beszédet mondott a sajtótájékoztatón.

- Egy ország, egy város életében vannak olyan történelmi pillanatok, amelyeknek részesévé válni nagy megtiszteltetés, és büszkeséggel tölthet el bennünket. Így élem meg a mai napot, a Flisom Kecskemétre településének bejelentését - kezdte beszédét. - A cég világszerte egyedülálló technológiája több szempontból is új perspektívát nyit városunk előtt. Egyrészt egy újabb ágazat erősíti majd a helyi gazdasági palettát, hiszen Kecskemét nagy figyelmet fordít arra, hogy megmaradjon a gazdasági egyensúly, a járműipar mellett tovább erősödjön az élelmiszeripar, az agrár szektor is.

A csúcstechnológiával készült hajlékony napelemek gyártása minden egyéb ágazattól független, tehát egy újabb, önálló pillére lesz ennek az egyensúlynak. Másrészt Kecskemét szintén nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, ezért is fontos számunkra, hogy olyan gazdasági szereplőknek adhassunk otthont, amelyek a know-how legmagasabb fokát tudhatják magukénak.

A Filsom mindezek mellett jelképe is lesz azoknak a környezetvédelmi, megújuló energia használatát előnyben részesítő tendenciáknak és törekvéseknek, amelyek jellemzőek a városunkra.

Kecskeméten töretlen a gazdaság fejlődése. A befektetők szeretik azt az otthonos, élhető, befogadó és támogató légkört, amelyet biztosítunk, és én ígérem Önöknek, hogy nem csalódnak majd bennünk.

Az önkormányzat nagy figyelmet fordít a gazdasági szereplőkre, a nagyvállalatokkal komoly stratégiai partnerséget épít ki, és reményeim szerint az Önökkel való együttműködésünk is mindkét fél számára hordoz majd előnyöket.

A mai napnak, e bejelentésnek egyben különleges üzenete van.

Üzenjük hát együtt a Kormánnyal és Önökkel, hogy a járvány közepette is gondolkodni kell a holnapon, építeni azt a világot, amelybe a veszélyhelyzet elmúltával közösen visszatérhetünk - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.

Rahul Budhwar, a svájci székhelyű Flisom vezérigazgatója videoüzenetében elmondta, a vállalat Svájcban a napenergia előállítására alkalmas műanyag filmet gyárt, amelyet például teherjárművekre, buszokra, fogyasztói elektronikai termékekre is telepíteni lehet. A technológiai fejlesztést Svájcban végzik, ott egy kisebb gyártóüzemmel rendelkeznek. Ugyanakkor megjegyezte, keresték a lehetőséget a terjeszkedésre és egy nagyobb gyártókapacitás létesítésére. A világszerte szóba jöhető helyszínek közül a magyar mérnökök és szakmunkások kimagasló tehetsége és a magyar kormány jelentős támogatása miatt döntöttek Magyarország és azon belül Kecskemét mellett - közölte.

 
 
 
PROGRAMOK