2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.04.28. kedd
 

Új idősek otthona épült Kecskeméten

 
 
 

Kecskemét önkormányzata 400 millió forintból alakította ki a 26 férőhelyes Levendula Idősek Otthonát, azzal a céllal, hogy a Belsőnyírben levő Hetényi Idősek Otthonának helyet adó épületet kiváltsa. Az új intézménynek a járványhelyzetben is fontos szerepe lehet.

A magyarepitok.hu tette közzé néhány napja, hogy új idősek otthonát alakított ki a Horváth Építőmester Zrt. Kecskeméten. A projekt keretében 13 darab két fős hálószobát, közösségi helyiségeket, valamint látogató- és foglalkoztatószobát is létrehoztak.

A Platán Otthon melletti területen az önkormányzat saját forrásból alakította ki a 26 férőhelyes Levendula Idősek Otthonát. A beruházás célja, hogy a Belsőnyírben levő Hetényi Idősek Otthonának helyet adó, rossz műszaki állapotban levő épületet kiváltsa, és az ottani lakók új, modern környezetbe kerüljenek. A beruházás 400 millió forintba került, a telephelyet az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága fogja működtetni.

Városháza tájékoztatása szerint a koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzet kihirdetését követően az önkormányzat arra törekedett, hogy a telephely eszközbeszerzését felgyorsítsa, ugyanis az épület a veszélyhelyzetben, szükség esetén alkalmas nagyobb számú, egyébként önkormányzati fenntartású bentlakásos intézményben élő ellátottak elkülönítésére. Jelenleg az idősek otthonaiban minden olyan személyt két hétre el kell különíteni, aki egészségügyi intézményből tér vissza az otthonba, így egy nagyobb létszám esetében gondoskodni kell olyan helyszínről, ahol megoldható azon személyek elkülönítése, akiket az eredeti helyükön már nem tudnak biztonságosan elkülöníteni.

A veszélyhelyzet elmúltával nyílik lehetőség arra, hogy a Levendula Otthon betöltse eredeti funkcióját, és idősek otthonaként kezdje meg működését, oly módon, hogy a Hetényi Idősek Otthonában gondozott lakókat fogadja majd. Az átköltözéssel egyidejűleg a Hetényi Idősek Otthonában megszűnik majd a gondozás.

 
 
 
PROGRAMOK