2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.04.29. szerda
 

A hétvégi korlátozások tapasztalatai: lazult a fegyelem

 
 
 

Érthető módon egyre nehezebben viselik a kecskemétiek is a járvány terjedésének lassítása érdekében szükséges országos és városi korlátozásokat. Az egy héttel korábbi helyzethez képest e hét végén lazulni látszott a kijárási korlátozások betartásával kapcsolatos fegyelem. Ez állapítható meg a rendőrség, a városrendészet és a polgárőrség beszámolóiból.

A rendőrség 7 személy ellen tett szabálysértési feljelentést, 74 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 6 esetben figyelmeztettek. A városrendészet és a polgárőrség azt tapasztalata, hogy a 65 év felettieknek fenntartott idősáv alkalmazása a kereskedelmi egységekben jól működik, a piaccsarnokban elégséges a 2 órára csökkentett idősáv.

A piaccsarnokban a benntartózkodók száma szabályozva volt a beléptetés által, azonban a szabadtéri piac területén nagyon sokan voltak, nem mindig volt megtartható a szükséges védőtávolság. Főként szombaton (a 65 éven felülieknek fenntartott idősávon kívül) sokan voltak a nyitva tartó élelmiszer boltokban és a kertészetekben, barkács áruházakban, de az üzletek szabályozták a beengedett vásárlók létszámát a megfelelő távolság betarthatósága miatt.

A Bringa Parkban továbbra is csoportosulnak a fiatalok és a kisgyermekes szülők. Ismét több nem kecskeméti lakos is érkezett akár 30-50 km-es távolságról is szórakozási lehetőséget, nonstop étkezési lehetőséget keresve, nem tudva a kijárási korlátozásról. Az éjszakai teljes kijárási korlátozás eredményeképpen a normál hétvégéhez képest jelentősen lecsökkent, egyes időszakokban szinte megszűnt a forgalom Kecskeméten.

A városrendészek a hétvége során összesen 94 személyt figyelmeztettek, 4 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, az éjszakai kijárási korlátozás megszegése miatt. Két fiatal ellen pedig garázdaság miatt eljárás is indul, mivel kukákat és reklámtáblákat borogattak a Kápolna utcán. A lakosság döntő többsége azonban változatlanul elővigyázatos..A kerékpár utakon nagyszámú szabadidős kerékpározó volt, sokan futottak, de mindenki igyekezett tartani a szükséges védőtávolságot.

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes meglepetés koncertjei nagy sikert arattak a lakótelepi helyszíneken, néhány esetben azonban figyelmeztetni kellett a hallgatóságot a megfelelő védőtávolság betartására.

 
 
 
PROGRAMOK