2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.01. péntek
 

Megérkezett az új Mercedes-busz flotta első csoportja

 
 
 

Átadták az első hét buszt azok közül, amelyek az új kecskeméti közösségi közlekedési szolgáltató holding debreceni gyárában készültek. Nyárig további 38 új busz érkezik városunkba, melyekkel teljessé válik a helyi Mercedes-busz flotta, a mostani MAN buszokat fokozatosan vezetik ki a forgalomból.

A mai naptól megkezdődik az Inter Tan-Ker Zrt. kötelékében január óta szolgáló ideiglenes buszflotta cseréje. Kecskemét új közösségi közlekedési szolgáltatója januárban vette át a feladatot a DAKK Zrt.-től. Az új partner akkor azt ígérte, hogy májustól vadonatúj, Kecskemét számára gyártott buszokkal váltják fel az ideiglenes, használt MAN buszokból álló flottát.

Az első hét buszt csütörtökön adták át a városnak a tavaly nyáron átadott modern kecskeméti busztelephelyen, a déli ipartrületen, a Paul Lechler utcában.

A hat Mercedes-Benz Connecto és egy Reform 500 LE busz a gépjármű vezetők néhány órás képzését követően szolgálatba is állhatnak a városban. Az első csoportot összesen még harmincnyolc jármű követi ezekből a modellekből, mire nyárra munkába áll a 45 új buszt számláló flotta. Mint elhangzott, június végéig minden héten ütemezetten hozzák majd a fennmaradó buszmennyiséget

A buszok a Mercedes technológiájával, de hazai hozzáadott értékkel, a legmodernebb kivitelben készülnek, Euro 6-os dízelmotorjuk környezeti terhelés szempontjából az európai unió szakemberei szerint az elektromos hajtású járművekével egyenértékű.

Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédét köszönettel kezdte. Felszólalásában megemlékezett mindazokról – többek között egészségügyiekről, rendőrökről, tűzoltókról és a közösségi közlekedésben dolgozókról –, akik a jelenlegi helyzetben az élet fenntartását lehetővé teszik. Az elnök vezérigazgató ezután megköszönte a városnak és lakóinak azt a bizalmat, amelyet tavaly november 12-én kaptak meg a buszos közszolgáltatás elvégzésére.

– Világrekord szinten egy hónap alatt, úgy, hogy abba a karácsonyi ünnepek is benne voltak, meg tudtuk oldani, hogy január elsejétől egy magasabb színvonalú szolgáltatás kezdődhessen a város életében – emelte ki. Megköszönve mindenkinek – kiemelten is Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, munkatársainak, a Kecskeméti Közlekedési Központnak és a képviselőknek – az együttműködést, amely ezt a sikert lehetővé tette. Kossa György fontosnak tartotta kiemelni azt is: itt, a városban a buszvezetők, az ellenőrök, a forgalmász munkatársak, a szerelők mindannyian egy olyan hosszú távú együttműködésben vesznek részt, amely a létbiztonságukat garantálja, az utazóközönség pedig egy emeltebb szintű közösségi közlekedést kap a mindennapokra.

A vezető azt is hangsúlyozta, hogy a gyártás a jelenlegi helyzetben rendkívüli nehézségek között zajlik, az akadozó alkatrészellátás és munkafolyamatokba beépített egészségügyi óvintézkedések miatt.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjének elején örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy olyan szolgáltatót sikerült választani a közösségi közlekedés feladatának elvégzésére, amely megfelel Kecskemét – egyébként magas szintű – elvárásainak.

Hangsúlyozta, az Inter Tan-Ker Zrt.-nek már a megjelenése is a profizmust sugározza. – Jó az, amikor együtt, egy hullámhosszon gondolkodunk, egy célért küzdünk közösen, hiszen csak így lehet sikereket elérni – mondta a polgármester.

A szolgáltatóváltás hátteréről a polgármester elmondta, hogy több éves előkészítési folyamat eredménye volt.

A polgármester felhívta a figyelmet, Kecskemét – ahogy az már lassan megszokottá válik – újra mintát ad mások számára, ezúttal az újjászervezett közösségi közlekedésével. A modern telephellyel, az egységes buszállománnyal, az innovatív, 21. századi szolgáltatási megoldásokkal, a finanszírozással, a profi csapattal, az eszközellátottsággal mintaprojektként, átvehető példaként jelenik meg városunk az ország többi települése előtt.

– Új alapokat helyeztünk le a közlekedésben, amelynek köszönhetően biztonságban közlekedhetnek a kecskeméti lakosok, még ebben a krízishelyzetben, valamint az élet újraindulása után is – hangsúlyozta Szemereyné pataki Klaudia. Beszédének végén a szolgáltatóváltás során mutatott felkészültségéért és határozottságáért köszönetet mondott a területért felelős alpolgármesternek, dr. Homoki Tamásnak.

 
 
 
PROGRAMOK