2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.01. péntek
 

Kecskemét felkészült az érettségire

 
 
 

Felkészültek a kecskeméti oktatási intézmények az idei érettségi lebonyolítására. A vizsgázók előre meghirdetett időpontokban kis csoportokban érkezhetnek a helyszínekre. Egészségének megőrzése érdekében mindenkinek biztosítanak szájmaszkot, aminek viselete ajánlott, de nem kötelező.

Felkészültek a Kecskeméti Szakképzési Centrum intézményei a 2020-as rendhagyó érettségikre. Elegendő terem és felügyelő pedagógus áll rendelkezésre, így gond nélkül le tud zajlani a vizsga. Az igazgatók és a szakképzési centrum szakemberei átbeszélték az összes feladatot, ami a lebonyolítás biztonságát segíti.

-Biztonsági óvintézkedéseket hoztunk, ahogy országosan mindenütt. A beléptetésnél a gyerekeknek a kezét fertőtleníteni fogjuk. Minden tanuló számára biztosítani fogunk többször fölhasználható szájmaszkot. Ezt külön köszönöm a Kandó Kálmán Szakközépiskolánknak, ami legyártotta ezeket a maszkokat- nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja.

Elővigyázatosságból plusz óvintézkedésként érintésmentes lázmérővel ellenőrzik majd a vizsgázók testhőmérsékletét belépéskor. A termekben pedig további kézfertőtlenítő eszközök állnak majd rendelkezésre. A felügyelőtanárok is kapnak maszkot és gumikesztyűt emellett pedig nem osztottak be érettségi felügyeletre 60 évnél idősebb pedagógusokat. A szájmaszkok viselete Kecskeméten sehol nem kötelező, hanem ajánlott.

Leviczky Cirill szerint, ajánlják minden tanuló számára az egész érettségi idejére a maszkok viselését. A vizsgák megírása után a dolgozatok egynapos karanténba kerülnek, és csak ezután kezdődik meg a javításuk. A biztonsági óvintézkedések a Kecskeméti Szakképzési Centrumon belül közel 800 érettségizőt érintenek. A korábbi években 20-22 tanuló ült egy teremben, idén maximum 10-en lehetnek egy helyiségben. A tanulókat csoportonként értesítették, mikor kell megérkezniük az iskolákba, hogy a beléptetéskor se alakulhasson ki tömeg.

Az érettségi miatt a hírös városban sűrűbben fognak közlekedni a buszok, hogy minden tanuló időben eljuthasson a vizsgára. Azok a diákok pedig, akik kollégiumi férőhelyet igényeltek, egyágyas elhelyezést kapnak a Hunyadi téri kollégiumban.

 
 
 
PROGRAMOK