2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.01. péntek
 

Lelkes fiatalok segítik a Gondoskodó Szolgálat munkáját

 
 
 

Fiatalok mutatnak példát gondoskodásból és civil összefogásból. Így lehetne röviden összefoglalni a Városi Civil Kerekasztal ifjúság tagozatának munkáját. Az országosan is példás összefogást azonban komoly és tudatos építkezés előzte meg, amelynek köszönhetően ma már az aktív ifjúság nagy részének sikerült egy ernyőszervezet alá vonni. Így munkájukat is könnyebb segíteni és a szervezetek működése is hatékonyabb.

Folyamatosan csörögtek a telefonok csütörtökön délután is a Kecskeméti Gondoskodó Szolgálat irodájában. Az adatok felvétele és a tájékoztatás után kezdődik a munka és szervezés komolyabb része, hiszen a 65 év felettieknek szánt élelmiszert vagy éppen gyógyszert házhoz kell vinni. Ma is lelkes fiatal segítők csapata várta, hogy útnak indulhasson. A címlista nem volt rövid. A fiatalok azonban örömmel ajánlják fel szabadidejüket jó célokért, nem csak járvány idején.

- Nagyon nagy szerencsénk van, mivel a Városi Civil Kerekasztal ifjúsági tagozata, a Hírös Fiatalok Egyesület és a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat révén rengeteg fiatalt elérünk. A hétköznapokban is velük dolgozunk - mondja Varga Ildikó, a Kecskeméti Gondoskodó Szolgálat szolgálatvezetője.

Az eddigi, városi segítséggel összehangolt ifjúsági civil tevékenység jelentősen megkönnyítette a gondoskodó szolgálat felállítását a járvány ideje alatt.

- Mondjuk hogy a portfóliómban benne van az ifjúsági szektor. Ezt tudatosan építettem fel az elmúlt években, a mostani veszélyhelyzet pedig egy nagyon jó alkalom arra, hogy kamatoztatni tudjuk a fiatalok tenni akarását - mondja Nemcsik Mátyás képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke.

Nemcsik Mátyás hangsúlyozta, igyekeznek az ifjúsági szervezetekkel jó példát mutatni más civil szerveződéseknek is. A képviselő azonban nem csak szavakkal küzd járvány idején. Egy kis eligazítás után saját maga is nyakába vette a várost, hogy ezen a héten már harmadik alkalommal önkéntesként is segítse az időseket.

A képviselő minden alkalmat kihasznál, hogy néhány biztató szót is mondjon. Mint elmondta, fontos, hogy minél több információt át tudjon adni, és felmérje, milyen segítségre van szüksége a lakosoknak.

 
 
 
PROGRAMOK