2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.01. péntek
 

Elindult az ingyenes piaci kiszállítás

 
 
 

​Ingyenes piaci élelmiszer kiszállítás veszi kezdetét Kecskeméten. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kérésének megfelelően a Kecskeméti Piac és néhány önkormányzati intézmény összefogásával friss áruk juthatnak el a koronavírussal leginkább veszélyeztetett, hatvanöt év feletti idős polgárokhoz.

Friss zöldségek, tejtermékek és húsok összekészítésével veszi minden nap kezdetét a piac ingyenes élelmiszer kiszállítása. Az előzetesen rendelt termékeket gondosan összecsomagolják és kiszállítják. A dobozok az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Hírös Sport Nonprofit Kft. összefogásával juthatnak el a koronavírussal leginkább veszélyeztetett, hatvanöt év feletti idős polgárokhoz

Csütörtökön Pál Attila színművész saját autójával vitte el a termelők áruit az idősekhez, akiket egy dallal is meglepett. Az ingyenes piaci élelmiszer kiszállítás rendszere Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kérésére indult el.

- Próbáltunk gondolkozni, hogyan lehetne segíteni a város lakosságán, az embereken ebben a vírusos helyzetben. Így született az ötlet, ami a polgármester asszonytól származik, hogy a piac lehetőségeit próbáljuk összekötni azzal az adottsággal, hogy vannak intézmények, amelyek sajnos ebben a helyzetben nem működhetnek a szokásos módon - mondta Gaál József alpolgármester.

Ennek eredménye lett, hogy összefogtak az önkormányzati intézmények.

A piac összekészíti a termelőktől rendelt árukat, a színháztól és a Hírös Sport Nonprofit Kft.-től kapott autókkal és sofőrökkel pedig kiszállítják a megadott helyszínre.

- Van egy erre külön rendszeresített telefonszámunk, amit hétfőtől péntekig tudnak a vásárlók hívni. Reggel 8 órától délután 1-ig fogadja a hívásokat a kolléganő. Egyébként ő akár az árakról, árusokról és az elérhető termékekről is tud tájékoztatást nyújtani - nyilatkozta Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója.

A megrendeléseket a 0630/470-5056-os telefonszámon lehet leadni legalább 3000 Ft értékben.

A termékek árát a kiszállítást végző kollégának kell fizetni készpénzben, nyugta ellenében, az áru átvételekor. Azért, hogy a lehető legfrissebb árut tudják biztosítani a termelők, a házhozszállítás a rendelést követő nap reggelén indul. A résztvevő intézmények pedig lelkesen segítenek.

- A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház boldogan csatlakozik az ilyen típusú közösségi mozgalmakhoz, mert bár előadásokat nem tudunk tartani, de igyekszünk minden olyan kezdeményezésben részt venni, amivel a társadalmunk számára hasznosak lehetünk. Ilyen volt a maszkkészítési akcióban való részvételünk is - mondja Török Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház marketingvezetője.

Az új, közérdekű szolgáltatáshoz az egyik legérintettebb intézmény a Hírös Sport Nonprofit Kft. is örömmel csatlakozott.

- Előreláthatólag egy munkatársunk végzi ezeket a feladatokat, bízunk abban, hogy a kecskeméti lakosok megelégedésére tudjuk majd ezt a szolgáltatást végezni - fűzte hozzá dr. Patai Balázs, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ingyenes kiszállítás tehát már elindult. Az akcióban résztvevő árusok és termelők valamint a rendelhető termékek és aktuális árak pedig a piac honlapján és közösségi oldalán folyamatosan frissülnek.

 
 
 
PROGRAMOK