2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.05. kedd
 

400 millióból épült új idősek otthona Kecskeméten

 
 
 

Hétfőn délután tekintette meg a nem rég elkészült Levendula Idősek Otthonát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Engert Jakabné alpolgármester és dr. Pataki Mariann, az ESZII intézményvezetője. Az intézménybe költözhetnek majd a veszélyhelyzet elmúltával a Hetényi Idősek Otthonának lakói, a járvány idején pedig szükség szerint a bentlakásos intézményben élő ellátottak elkülönítésére is szolgálhat a korszerű épület.

A Szent László város 1/A. szám alatt, a Platán Otthon melletti területen saját forrásból alakította ki az önkormányzat a 26 férőhelyes Levendula Idősek Otthonát. A beruházás célja, hogy az új épülettel kiváltsák a Belsőnyírben levő Hetényi Idősek Otthonának helyet adó, rossz műszaki állapotban levő épületet, és az ott lakók új, modern környezetbe kerüljenek. A beruházás 400 millió forintba került, a telephelyet az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága működtetni majd.

A koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzet kihirdetését követően az önkormányzat arra törekedett, hogy a telephely eszközbeszerzését felgyorsítsa, ugyanis az épület a veszélyhelyzetben, szükség esetén kiválóan alkalmas nagyobb számú, egyébként önkormányzati fenntartású bentlakásos intézményben élő ellátottak elkülönítésére.

Jelenleg az idősek otthonaiban ugyanis minden olyan személyt két hétre el kell különíteni, aki egészségügyi intézményből tér vissza az otthonba, így egy nagyobb létszám esetében gondoskodni kell olyan helyszínről, ahol ez megoldható.

A veszélyhelyzet elmúltával nyílik lehetőség arra, hogy a Levendula Otthon betöltse eredeti funkcióját, és idősek otthonaként kezdje meg működését, fogadja a Hetényi Idősek Otthonában gondozott. Az átköltözéssel egyidejűleg a Hetényi Idősek Otthonában megszűnik a gondozás.

Az elkészült intézményben hétfőn már takarítottak. Ekkor látogatott ki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Engert Jakabné alpolgármester és dr. Pataki Mariann, az ESZII intézményvezetője a létesítménybe.

A polgármester a Kecskeméti Médiacentrumnak nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy ez egy 26 férőhelyes, bentlakásos nyugdíjas otthon, amelyet az önkormányzat saját forrásából készített el, újított fel.

-Elsősorban azért volt erre szükség, mert a Hetényegyházán található úgynevezett kis Platán Idősek Otthona, ami egyébként egy műemlék jellegű épület, már nem felel meg a mai szabályoknak, és előírásoknak-mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

 
 
 
PROGRAMOK