2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.21. csütörtök
 

Minden óvodaköteles gyermek felvételt nyert Kecskeméten

 
 
 

Kecskeméten az 1177 idén óvodaköteles gyermek közül az önkormányzati óvodák 922 főt vettek fel. A többi a 14 nem önkormányzati fenntartású óvodákba (egyházi/magán) került. A beérkezett szülői kéréseket egyenként megvizsgálták, és az állandó lakcím/tartózkodási hely mellett figyelembe vettük a szülő munkahelyének címét is. Így minden óvodaköteles gyermek felvételt nyert - derült ki a az önkormányzat közleményéből.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény az óvodai felvételről az alábbiak szerint rendelkezik:

Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek - e törvényben foglalt kivétellel - harmadik életévének betöltése után vehető fel. A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele folyamatos.

A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, vagy ahol szülője dolgozik. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt. A települési önkormányzat közzéteszi az óvoda felvételi körzetét, valamint az óvoda nyitva tartásának rendjét. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a jogszabály a maximális óvodai csoportlétszámot 25 főben határozza meg. Az óvodai csoportra megállapított maximális létszám a nevelési év indításánál a fenntartó engedélyével legfeljebb húsz százalékkal átléphető.

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet alapján, az emberi erőforrások miniszterének a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló határozata (továbbiakban: EMMI határozat) szerint változott a beiratkozás rendje.

Az Oktatási Hivatal kiküldte a szülőknek az értesítést arról, hogy a körzetes óvodák automatikusan felveszik a gyermekeket. Erről az Oktatási Hivatal a fenntartó önkormányzattal előzetesen nem egyeztetett. A Hivatal adatbázisa sok esetben nem pontos.

Az óvodai beírás az EMMI határozatra tekintettel eltért a korábbi gyakorlattól, ezért történt az előzetes telefonos egyeztetés a szülőkkel.

Az óvodai beiratkozás nem jelenti automatikusan az óvodába történő felvételt. A felvételről a szülők a beiratkozást követően 15 napon belül kapnak értesítést. A felvételi kérelem elutasítása esetén a szülők a felvételt elutasító intézményhez benyújtva - érdeksérelemre hivatkozással - kérelemmel fordulhatnak az értesítés kézhezvételétől számított 15 napos határidőn belül a fenntartóhoz, amelyet a fenntartó nevében a jegyző bírál el.

 
 
 
PROGRAMOK