2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.06.05. péntek
 

Már a második közösségi kert nyílt meg a Széchenyivárosban

 
 
 

Átadták a második széchenyivárosi közösségi kertet csütörtök délután. A Szentcsalád Plébánia mögötti területen kialakított 28 parcella majd mindegyike gazdára talált már.

– Találjanak nevet a kertnek és gazdálkodjanak benne eredményesen – buzdította a megjelent parcellatulajdonosokat a kert ünnepélyes átadásán Engert Jakabné alpolgármester. Hozzátette: örül a közösségi kert iránt megnyilvánuló érdeklődésnek. Elmondta azt is, hogy a közösségi kert megvalósulását Kecskemét önkormányzata ötmillió forinttal támogatta. A jövőre nézve pedig megerősítette, hogy a Szentcsalád Plébánia és a kert között húzódó, egyelőre üres területen a tervek szerint a plébánia gondozásában szabadidősport-park alakul majd ki, így még több közösségi élményre nyílik majd lehetőség.

Az alpolgármester a Kecskeméti Médiacentrum kérdésére elmondta: korábban felmérték, a különböző városrészekben hol vannak olyan területek, ahol hasonló projektet lehet elindítani. Ha valahol felmerül az erre vonatkozó igény, mindenképpen segítik új kertek kialakítását is: – Azon túl, hogy közösségi terek jönnek így létre, a város is további zöldfelületekkel gazdagodik.

A kert embereket összekovácsoló erejében reménykedik Szöllősi Balázs is. A Széchenyivárosért Egyesület elnöke a megnyitón elmondta: a városrész első közösségi kertje már a harmadik szezonját éli, és boldog közösség szerveződött köré. Azt reméli, itt is megvalósul majd az az összefogás, ami ott alakult ki.

– Fantasztikus volt látni a másik kertben azt, ahogy a 47 parcellán gazdálkodó közel száz ember ismeretlenül összekerült, és két hét múlva recepteket cseréltek, két hónap múlva versenyeztek, kinek szebb a paradicsoma, és megbízták egymást, ápolják egymás kertjét, míg valamelyikük elutazik – idézte fel a kezdeteket Szöllősi Balázs. – Azt látjuk, valódi barátságok épülnek, így kijelenthetjük: tényleg közösséget építünk a Széchenyivárosban – tette hozzá az egyesület elnöke, akitől azt is megtudtuk, eszközöket is biztosítanak a gazdálkodáshoz, a kertészkedőknek pedig kizárólag a vízdíjhoz kell majd hozzájárulniuk.

 
 
 
PROGRAMOK