2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.06.12. péntek
 

Váradi Kornél a KTE-Duna Aszfalt új vezetőedzője

 
 
 

Csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be új vezetőedzőjét a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata Váradi Kornél személyében.

Elsőként Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, hogy a folyamatosság, a stabilitás jegyében már szezon közben megkezdődött a következő időszak tervezése, ahogyan az a korábbi évekre is jellemző volt. Mint mondta, a vezetőedzői poszt kérdése Forray Gábor Székesfehérvárra igazolása után vált csak aktuálissá, és a klubvezetés saját házon belül találta meg a megoldást Váradi Kornél személyében.

Váradi Kornél kihangsúlyozta, hogy két éve azért érkezett Kecskemétre, hogy tovább tudjon fejlődni, előrébb lépjen szakmailag. Eztán is fontos lesz számára a folyamatos tanulás, ehhez minden segítséget meg fog kapni, mert a stáb mellett lesz egy olyan szakmai mentor, akitől bármikor tud útmutatást kapni. Mint mondta, az új megbízatás nagy felelősséggel is jár számára, de szereti a kihívásokat, és a lehető legjobb tudásával kívánja szolgálni a klubot, hogy a csapat eztán is eredményesen tudjon szerepelni az élvonalban.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere is tiszteletét tette a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés számára továbbra is fontos a sport, ezen belül is kiemelt szerepet kap a kosárlabda. Hozzátette, hogy városunk számos területen ugrásszerűen fejlődött az elmúlt években, most már a sportban is az előrébb kell lépni, ehhez nagy csapatmunka kell, amiben ők partnerek lesznek. Végezetül, de nem utolsó sorban sok sikert kívánt Váradi Kornélnak a vezetőedzői munkához.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke, Fazekas Mihály a folytonosságra, a szakmai elhivatottságra és a szisztematikus épíkezésre hívta fel a figyelmet. Ezek a legfontosabb alapértékek, amelyekre hosszú távon lehet alapozni. Az elmúlt években több kiváló szakember is letette névjegyét Kecskeméten, most Váradi Kornélon a sor, ehhez mindent meg fog kapni a vezetőségtől - húzta alá.

Ezt követően Váradi Kornél és Fazekas Mihály aláírással, majd kézfogással szentesítették a felek közötti szerződést.

Váradi Kornél végigjárta a kosárlabda utánpótlás-válogatottak összes korosztályát játékosként (U16, U18, U20), majd háromszor a felnőtt címeres mezt is magára ölthette. A Falco KC Szombathellyel bajnoki címet ünnepelhetett 2008-ban. Hat évet töltött az élvonalban, majd egy térdsérülést követően nehéz döntést kellett meghoznia, és visszavonult a profi játékos pályafutástól, akkor már a Szolnok kosárlabdázója volt.

Ezt követően az edzői szakma kihívásai felé fordult. A szombathelyi U16-os és U18-as csapatokkal bajnoki aranyérmeket nyert, az U20-as gárdával pedig bronzéremig jutott. Ezt követően felkérték, hogy a Falco KC felnőtt csapatának másodedzője legyen, és olyan szakemberekkel dolgozhatott, mint Bencze Tamás, Andjelko Mandics, Kálmán László, illetve Srecko Sekulovic.

2013 és 2015 között elvégezte a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) edzői képzését, amely átfogó, nemzetközileg is versenyképes tudást nyújt azoknak a szakembereknek, akik fiatal tehetségek fejlesztésével, képzésével foglalkoznak.

A szombathelyi évek után, 2017 nyarától vezetőedzői posztot vállalt Sopronban az A-csoportos együttesnél, majd távozását követően 2018-ban szerződött Kecskemétre, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub Kft. kötelékeibe.

Az Akadémián az U18-as együttes vezetőedzőjeként dolgozott az elmúlt két évben, idén a korosztállyal bejutottak az ország legjobb 16 csapata közé.

A KTE-Duna Aszfaltnál az NB I/B-s csapat vezetőedzője, illetve az A-csoportos együttesnél Forray Gábor segédedzője volt. Ezen munkáin túl tavaly szeptember óta az U20-as férfi kosárlabda-válogatott edzője is Ivkovic Stojan szövetségi kapitány mellett.

Mint ismeretes, Forray Gábor a következő szezonban az Alba Fehérvár vezetőedzői feladatait látja el, így a kecskeméti vezetőedzői posztra egy agilis, a KTE játékrendszerét jól ismerő szakemberre volt szüksége a klubvezetésnek.

Két éve a kecskeméti vezetők azért hívták Kecskemétre Váradi Kornélt, mert alkalmasnak tartották arra, hogy az Akadémián a fiatalokkal, majd pedig idővel a felnőtteknél kiteljesedhessen, szakmai tudása és karaktere profi edzővé tegye. Az elmúlt két évben megismerte a hosszú évek alatt felépített kecskeméti modellt, így nem véletlen, hogy a klub vezetői őt nevezték ki a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjének a 2020/21-es bajnoki évadra.

Szerző: Komáromy András

 
 
 
PROGRAMOK