2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.06.18. csütörtök
 

Negyvenmillió forintból épült közösségi kert a Forradalom utcán

 
 
 

Tovább gazdagodott a Széchenyiváros, amikor szerda délelőtt átadták a Forradalom utcai közösségi kertet. A Kecskemét önkormányzatának negyvenmillió forintos beruházásával megvalósult területen 24 parcellát alakítottak ki.

Két héttel a Szentcsalád Plébánia mögött kialakított közösségi kert átadása után újabb hasonló céllal létrehozott területet adtak át a Széchenyivárosban. A Forradalom utcai kertet ugyancsak közösségteremtő szándékkal adták át. Itt sem csak hasznos szabadidős elfoglaltságra kívánnak lehetőséget biztosítani, hanem abban is bíznak, hogy a lakók jobban megismerik a szomszédjaikat. Nem utolsó sorban pedig minél szebbé, látványosabbá akarják tenni a szóban forgó területet.

Dobos József önkormányzati képviselő, fejlesztési tanácsnok arra biztatta a kert átadásán megjelent jelentkezőket: „használják a sajátjaikként a parcellákat, ugyanakkor vigyázzanak is azokra úgy, mintha az övék lenne”.

A városrészben már működő két másik közösségi kerttel ellentétben a Forradalom utcán nem civil kezdeményezésre valósult meg a projekt. Két évvel ezelőtt a körzet korábbi képviselője, Leviczky Cirill indítványozta a terveket. A kert végül negyvenmillió forintos önkormányzati beruházás keretében valósult meg.

Az eredeti elképzelések szerint kora tavasszal szerették volna átadni a jelentkezőknek a parcellákat, azonban a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. A szerda délelőtti átadáson a 24 parcellának a fele talált gazdára; akik még szívesen vállalnák egy-egy terület gondozását, azok Dobos Józsefnél jelezhetik ezen igényüket. Az érdeklődők egyelőre egy évre kapnak kulcsot a kerthez, mert a képviselő szeretné, ha vetésforgóban minél többen élhetnének a lehetőséggel.

A közösségi kert melletti zöldfelületen további fejlesztések is várhatók, ezt a Kecskeméti Médiacentrum kérdésére Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is megerősítette: „Erre a konkrét területre egy komplex fejlesztési terv készült el, annak mentén folytatjuk az egész tér rekonstrukcióját.”

A városrész egészére vonatkozóan pedig úgy fogalmazott a polgármester: Széchenyiváros egy szerencsés városrésze Kecskemétnek, hiszen tele van zöldfelülettel, közparkokkal, közösségi terekkel, és mivel ez már a harmadik hasonló tér a városrészben, úgy látszik, hogy örülnek és jól fogadják a lakók ezt a lehetőséget.

Hozzátette azt is, hogy a városrészben sok gyermek születik, így az önkormányzatnak újra kell gondolnia a játszóterek kérdését és bővítenie kell a kapacitásokat.

 
 
 
PROGRAMOK