2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.07.04. szombat
 

Tovább bővül a városi kamerarendszer

 
 
 

Hét új helyre kerülhet Kecskeméten térfelügyeleti kamera – erről is döntöttek a csütörtöki közgyűlésen a képviselők. Az új helyszínek kijelölésekor a beérkezett lakossági, képviselői, rendőrségi és közalapítványi javaslatokra építettek.

Dr. Homoki Tamás alpolgármester - mint előterjesztő -, a napirendi pont tárgyalásakor kiemelte, óriási igény van a lakosság részéről a térfigyelő kamerákra, hiszen ezek növelik az itt élők biztonságérzetét. Kecskemét az ország legfejlettebb kamerarendszerével rendelkezik, amit a jövőben is bővíteni szeretnének. Várják a képviselők illetve az intézmények javaslatait az újabb helyszínekre.

Bodrozsán Alexandra képviselő (Szövetség a Hírös Városért) örömét fejezte ki amiatt, hogy körzetében két helyen is kamerarendszert építenek. Különösen fontos ez a Dózsa György út, az Ipoly utca és a Botond utca kereszteződésénél, ahol halálos baleset is történt már, tegnap pedig egy kerékpárost gázoltak el a zebrán.

Ezután 18 igennel, nem és tartózkodás nélkül fogadták el a képviselők a határozati javaslatot.

A döntésnek köszönhetően ezeken a helyeken bővül a kamerarendszer Kecskeméten:

A rendőrség javaslatára térfelügyeleti kamerarendszert telepítenek a Dózsa György út, az Ipoly utca és a Botond utca kereszteződéséhez, ahol jelentős a gyalogosforgalom, Kodály Iskola miatt sok gyerek is használja az átkelőket.

A Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tett javaslatot arra, hogy a Petőfi Sándor utca 16. szám környékét is térfigyelő kamera ellenőrizze, itt elsősorban a gyakori szemetelés (az emeletről kidobott tárgyak), valamint a bűnmegelőzés miatt fontos ez a fejlesztés.

Lakossági és intézményi jelzés is érkezett a Mátis Kálmán utca Halasi út felőli végén történt betörésekről, rongálásokról, randalírozásokról, a közeli játszótéren pedig rablási kísérletekre is volt példa. Ezért ide is térfigyelő kamerarendszert telepítenek.

Kamera kerül a lakosság kérésére a Platter János utca és Szolnoki út kereszteződéséhez, itt is közbiztonsági, bűnmegelőzési, illetve közlekedésbiztonsági szempontok indokolják a beruházást. Gyakoriak a közlekedési anomáliák, de gyalogosgázolás is történt már.

Az Erkel Ferenc utca és a Katona József utca sarkán található játszóteret és annak környékét is kamera figyeli majd. Itt főként az illegális szemétlerakók, a bódult játszótéri látogatók, valamint közeli szórakozóhelyekről érkező randalírozásai miatt tartják fontosnak a lakók.

Ezt az öt fejlesztést a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány az önkormányzat éves támogatásából valósítja meg.

A Zöld város kialakítása a Homokbányán című TOP-os pályázat keretében a Homokbánya Bringapark területére is kamera kerül, egy másik, városrehabilitációs pályázatnak köszönhetően pedig a Rávágy tér közbiztonságát térfelügyeleti és rendszámfelismerő kamerarendszer javítja majd.

 
 
 
PROGRAMOK