2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.07.04. szombat
 

Elfogadták Kecskemét klíma akciótervét

 
 
 

Egyhangúlag fogadta el a város képviselőtestülete Kecskemét 2020-25 közötti időszakra szóló Környezetvédelmi Program és Cselekvési Tervét, valamint az ezzel összhangban elkészült fenntartható energia-és klíma akciótervét, azaz a SECAP-ot.

A két napirendi pontot előterjesztő Gaál József alpolgármester elmondta, a város öt évre szóló Környezetvédelmi Program és Cselekvési Tervének elkészítése törvény által előírt kötelező feladatunk volt. A fenntartható energia-és klíma akcióterv dokumentumát, amelyre SECAP-ként is szoktak utalni, azért dolgozták ki, hogy irányt mutasson a város klímacéljainak eléréséhez. Ez jól felfogott érdekünk mellett azért is fontos, mert egyre több olyan uniós pályázati lehetőség van, amelynek feltétele, hogy rendelkezzünk ezzel a programmal.

Kecskemét 2018-ban csatlakozott az Európai Uniós Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez, ezzel vállalva, hogy a 2012-es adatokhoz mérten 2030-ig 40 százalékkal csökkenti széndioxid-kibocsátását. Regisztráltunk az Under 2 elnevezésű programba is, ezzel vállaltuk, minden olyan intézkedést megteszünk, amely segíti, hogy a klímaváltozás során 2 százalék alatt maradjon az átlaghőmérséklet emelkedése.

A feladatterv rész 15 fejezetből áll, és tartalmazza a környezetvédelem szempontjából fontos területek fejlesztési programját. Ezek közé tartozik többek között a csapadékvíz megőrzésének ügye, a közlekedés jövője, valamint a környezet-és tájvédelem. Ez utóbbi témával kapcsolatban Gaál József kiemelte a 10 millió fa kezdeményezés támogatását.

A Környezetvédelmi Program és Cselekvési Terv széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés, komoly előkészítő munka eredménye, amely hosszú távra határozza meg városunk jövőjét. Ahhoz azonban, hogy sikeres legyen a programcsomag, nagyon fontos, hogy a kecskemétiek is megismerjék, magukénak érezzék azt, és részt is vegyenek a megvalósításban – hangsúlyozta az alpolgármester.

Szőkéné Kopping Rita (Szövetség) megköszönte mindenki munkáját, aki részt vett a dokumentumok kidolgozásában. Kiemelte a tudatformálás jelentőségét, valamint azt, hogy a tervekhez megfelelő költséghátteret biztosítsanak.

Lejer Zoltán, a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság elnöke is hangsúlyozta, az akcióterv ne csak elvi dokumentum legyen, hanem forrásokat is rendeljenek a célok mellé. A bizottság, amely monitorozza majd a program megvalósítását, elfogadásra javasolta a programot, amelyet a képviselők 17 igennel, nem és tartózkodás nélkül meg is tettek.

A város SECAP akciótervéről Huber Krisztián, az NKM Optimum Zrt. munkatársa tartott prezentációt a képviselőknek. Tájékoztatóját azzal kezdte, példaértékűnek tekinthető a Kecskeméttel való együttműködésük. Részt vett a munkában a Városfejlesztő Kft., és a civil szervezetektől is hasznos inputok érkeztek hozzájuk. Huber Krisztián részletezte a SECUP lépéseit. Elmondta, hogy többek között az önkormányzati épületek energiahatékonyságának javításával és a közösségi közlekedés komplex fejlesztésével igyekszik majd megvalósítani Kecskemét az emissziócsökkenést, de az intelligens közvilágítás kialakítása, a helyben megtermelt energia, a zöldfelület-bővítés és a csapadékvíz-menedzsment is kiemelt cél az akciótervben.

– Nagyon fontos, hogy a különböző stratégiák összehangolására is figyelmet fordítson az önkormányzat, ez sokat lendíthet elő a város működésén – zárta előadását Huber Krisztián. Ezután 18 igennel, nem és tartózkodás nélkül fogadták el az előterjesztést.

 
 
 
PROGRAMOK